Kötünün iyisi kazandı.. Trabzonspor ikinci yarı toparladı: Tansu Sarı yazdı...

Kötünün iyisi kazandı.. Trabzonspor ikinci yarı toparladı: Tansu Sarı yazdı...
Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor'u konuk etti. Trabzonspor, Gaziantep FK'yı 3-1'lik skorla mağlup etti. Tansu Sarı Trabzonspor'un galibiyetini yazdı.

KÖTÜNÜN İYİSİ KAZANDI

Geçtiğimiz hafta kendi sahası Akyazı'da Kayserispor'a 1-0 mağlup olup; çarşamba günü de Ziraat Türkiye Kupası'nda Çorumspor'u saf dışı bırakan Trabzonspor Gaziantep deplasmanında ligdeki 3 puan serisine yeniden başlamak istiyordu..

Çorumspor kupa maçında Yunan yıldız Anastasios Bakasetas'ı nihayet kendi mevkisi olan 10 numara pozisyonunda oynatıp "Doğruyu buldu" dediğimiz Teknik Direktör Abdullah Avcı; yine eski yanlışına dönmüş, Anastasios Bakasetas'ı 8 numara; Abdülkadir Ömür'ü ise 10 numara pozisyonunda oynatıyordu...

Yine Çorum maçında ilk 11'de şans verdiği Hırvat stoper Filip Benkovic'i kadroya almayan Abdullah Avcı ön libero olarak görmeye alıştığımız Batista Mendy'yi Stefano Denswil ile birlikte stoper pozisyonuna çekmiş; Rayyan Baniya ile Hüseyin Türkmen'i yedek soyundurmuştu..

Trabzonspor'da sap bek mevkiinde Jens Stryger Larsen görev alırken; kanatlarda da Mahmoud Trezeguet ile Edin Visca kendilerine ilk 11'de yer bulmuştu...

Kasımpaşa'ya 4-2 yenildikleri kupa maçı sonrası "Bazı futbolcularım Gaziantep formasını haketmiyor" diyen Romen Teknik Direktör Marius Sumudica ise hedef aldığı cezalı Max Gradel ile Furkan Soyalp'i kadroya almamış; Arda Kızıldağ'ı ise yedek soyundurmuştu...

Ogün Özçiçek ve Janio Bikel ön libero pozisyonunda yer alırken; Lazar Markovic ile Oğulcan Çağlayan kanatlarda; Max Gradel ise 10 numara pozisyonunda golcü Denis Dragus'u beslemek için görevlendirilmişlerdi..

Gaziantep'te Oğulcan Çağlayan'ın vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'ı zorlamazken; Denis Dragus ise ilk yarıda kaleyi bulamadı..

Anastasios Bakasetas, Mahmoud Trezeguet ve Paul Onuachu ile goller kaçıran Trabzonspor ilk yarıda Gaziantep'in Romen kalecisi Florin Nita'yı adeta kahraman yaparken; Nijeryalı golcü Paul Onuachu; kaleci Florin Nita'nın yan top zaaflarını değerlendiremeyerek kaleyi bir türlü bulamadı..

İkinci yarının hemen başında Trabzonspor golü buldu... Edin Visca'nın Junior Morais'i geçerek sağ taraftan yaptığı ortaya "yan top zaafı" olan kaleci Florin Nita çıkmayınca kafayı Paul Onuachu vurdu; Direk dibinde Papy Djilabodji'nin gol çizgisinden çevirdiği topu Mahmoud Trezeguet bir kez daha kafayla tamamlayınca Trabzonspor Gaziantep deplasmanında
1-0 öne geçti..

Golden sonra Trabzonspor'da Paul Onuachu'nun vuruşu kaleci Florin Nita'da kalırken, Gaziantep'teyse Janio Bikel'in uzaktan vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'ın üzerine gitti..

Gaziantep Teknik Direktörü Mariusz Sumudica ön libero Janio Bikel'in yerine Marko Jevtovic'i oyuna alırken 1 dakika sonra 2'nci golü yediler..

Anastasios Bakasetas'la başlayan Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan Mahmoud Trezeguet'in içeri bıraktığı topu Abdülkadir Ömür geriye çevirdi; atağı başlatan Anastasios Bakasetas ceza sahası dışından sağ ayağıyla kaleye vurdu... Kaleci Florin Nita'nın sağından bir ip gibi giden meşin yuvarlak Gaziantep filelerine gidince Trabzonspor 2-0'lık üstünlük sağladı..

Trabzonspor'da 2-0 sonrası Anastasios Bakasetas ve Edin Visca'nın vuruşları kaleci Florin Nita'da kalırken, ev sahibi Gaziantep'teyse Alexandru Maxim'in sağ çaprazdan şutu önce kaleci Uğurcan Çakır; ardından Trabzonspor kale direğinden dönünce kırmızı-siyahlılar mutlak gol fırsatından sonuç alamadılar...

2-0 geride olan Gaziantep Teknik Direktörü Mariusz Sumudica Brayan Riascos ve İlker Karakaş'ı içeri atarken; Alexandru Maxim ile Oğulcan Çağlayan'ı kenara alarak bir anlamda risk yüklendi.. Ancak bu değişiklikler de Trabzonspor'a yarayacaktı..

Sağ taraftan Edin Visca'nın ortasında Enis Destan'ın kafa vuruşunu kaleci Florin Nita kurtardı, dönen topu bir kez daha tamamlayan Mahmoud Trezeguet; kendisinin 2'nci; Trabzonspor'un 3'üncü golünü atarken, Karadeniz temsilcisi skoru 3-0 yaptı..

Gaziantep'in Kamerunlu stoperi Nicolas N'Koulou'nun Trabzonsporlu Enis Destan'ın vuruşu kaleci Florin Nita'dan döndükten sonra rakibi Mahmoud Trezeguet'ye gitmeyip başını yere doğru eğmesi oldukça garipti...

3-0 geriye düşen Gaziantep beklemediği bir anda golü buldu.. Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır Gaziantep'in kazandığı serbest vuruşta kötü bir baraj kurdurup yanlış yer tutunca Denis Dragus'un hafif sol çaprazdan ve yaklaşık 25 metreden vuruşu Milli kalecinin sağından filelere gidince Gaziantep skoru bir anda 3-1'e getirdi...

Trabzonspor 3-1 kazandı..

Fenerbahçe ve Galatasaray gibi 3 puanı 3 golle aldı..

Bu sonuçla Beşiktaş ve Adana Demirspor'un da lig sıralamasında üzerine çıktı..

Çok başarılı bulduğum Gaziantep Teknik Direktörü Mariusz Sumudica'nın Salem M'Bakata yerine Mahmoud Trezeguet'nin karşısında sağ bek pozisyonunda Mustafa Eskihellaç'a yer vermesi bana garip geldi...

Aynı şekilde Edin Visca da sol bek Junior Morais karşısında kahraman oldu..

Açıkçası orta sahada Marko Jevtovic'le başlamasını beklerdim..

İyi bir maç çıkaran kaleci Florin Nita'nın yan top sorununa ve stoperler Nicolas N'Koulou ile Papy Djilabodji'nin hamlesizlikleri başlarına daha çok iş açacak gibi..

Denis Dragus Gaziantep'in 1'inci santrforu olamaz..

Ara transferde kadrolarını güçlendirmeleri şart..

Oyuncu değişikliklerinin zamanlaması Gaziantep'i ve Teknik Direktör Mariusz Sumudica'yı yaktı..

Trabzonspor'un mevcut kadrosunda 2'nci golü attırmasına rağmen Abdülkadir Ömür ve Berat Özdemir aksıyor..

Uğurcan Çakır seviyesindeki bir kaleci o serbest vuruş golünü yememeli..

Ancak buna rağmen 3 puanı aldılar..

Trabzonspor'a Samsunspor karşısında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar