Koronavirüs'te para cezası yiyenlerin dikkatine! Ödenmeyecek

Koronavirüs'te para cezası yiyenlerin dikkatine! Ödenmeyecek
Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs için tüm ülkeler yaptırım kararı almıştı. Buna göre birçok ülkede sokağa çıkma yasağı ve para cezaları uygulanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı da koronavirüs salgını sürecinde kesilen idari para cezalarının tahsil edilmemesi için tebliğ yayımladı.

MALİYE BAKANLIĞI AÇIKLADI! KESİLEN O CEZALAR ÖDENMEYECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, koronavirüs salgını sürecinde kesilen idari para cezalarının ödenmemesi için tebliğ yayımladı. 9 Kasım öncesinde tahsil edilen paralar iade edilmeyecek. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Tahsilat Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete''de yayımlandı. Buna göre, 11 Mart 2020 tarihinden itibaren koronavirüs salgın hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlere uymayanlar hakkında kesilen idari para cezaları tahsil edilmeyecek. TBMM’de, bu amaçla Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair Kanun kabul edilmiş, 9 Kasım 2022’de yürürlüğe girmişti.

Tebliğe göre; ilgilisine henüz tebliğ edilmemiş idari para cezaları tebliğ edilmeyecek ve takip işlemleri sonlandırılacak. 9 Kasım 2022 tarihinden önce yapılmış ödemeler ise iade edilmeyecek. 9 Kasım ve sonrasında yapılan ödeme var ise onlar iade edilecek.

MASKE TAKMAYANLARA 900 LİRA CEZA KESİLMİŞTİ

Koronavirüs pandemisi sırasında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu''na göre maske zorunluluğuna uymayanlara 900 TL idari para cezası uygulandı. Bu para cezası iki hafta içerisinde ödenirse 675 TL''ye düşüyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar