Korona virüs aşısında bir üst aşamaya geçildi...

Korona virüs aşısında bir üst aşamaya geçildi...
Korona virüs salgını ile tüm dünya mücadele ediyor. Bilim insanları da yoğun bir şekilde aşı çalışmalarını sürdürürken; Prof. Dr. Nesrin Özören ve ekibi, hayvan deneyi aşamasına geçti ve aşı prototipini farelere uyguladı.

Korona virüs aşısı için bilim insanları yoğun bir çalışma sürdürürken, Prof. Dr. Nesrin Özören ve ekibi, yürüttüğü aşı çalışmalarında hayvan deneyi aşamasına geçti ve aşı prototipini farelere uyguladı. Dünya genelinde çoğu klinik öncesi safhada 150’nin üzerinde kovid-19 aşı projesi yürütülüyor. Türkiye’de Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören ve ekibi, aşı çalışmalarında hayvan deneyi aşamasına geçti ve aşı prototipini farelere uyguladı. 

'DUBLÖR VİRÜS' DENENDİ 

Aşı ekibinden Dr. Tolga Sütlü, “Farelerde oluşacak bağışıklık cevabını takip ediyoruz. Biz, antikorların gerçekten çalıştığını, virüsü etkisiz hale getirebildiğini gösterebilmek için yalancı virüs sistemi kurduk, buna ‘dublör virüs’ de diyoruz. Aşıyı farelere uyguladıktan 2-3 hafta sonra gerçekten işe yarayacak antikor üretip üretmediklerini ölçebileceğiz” dedi


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar