Kontrolden çıkan Tesla dehşet saçtı! 2 kişi öldü

Kontrolden çıkan Tesla dehşet saçtı! 2 kişi öldü
Çin'de Tesla markalı araç kontrolden çıkarak iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. İddiaya göre; park edilmek istenen araç, kendiliğinden hızlanmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre, kaza 5 Kasım''da Guangdong eyaletindeki Chaozhou şehrinde meydana geldi. İddiaya göre bir sürücü, Tesla Model-Y  markalı aracını park etmeye çalışırken otomatik pilot sistemi devredeyken aniden hızlanmaya başladı. Frenlerin de tutmadığı belirtilen araç, önce 2 motosikletli ve 2 bisikletliye ardından duvara çarparak durabildi.

Motosiklet sürücüsü ve bisiklet kullanan lise öğrencisi, olay yerinde hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı. Olayla ilgili ABD, Tesla''nın otopilot sistemine güvenlik soruşturması açtı.

Kazayla ilgili Çin polisi tarafından soruşturma başlatılırken Tesla yetkilileri polise gerekli her türlü yardımı sağlayacaklarını açıkladı. Kazaya ilişkin görüntüleri inceleyen Tesla, aracın hızlanırken fren lambalarının açık olmadığını ve frene basılıp basılmadığıyla ilgili şüpheleri olduğunu aktardı.

DAHA ÖNCEDE BENZER BİR TİP KAZA YAŞANDI

Tesla araçlar daha önceden de otonom sürüş kaynaklı kazalara karışmıştı. ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi de Tesla araçlarla ilgili güvenlik soruşturması başlatmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar