Asgari ücret için tekliflerini duyurdular: İşte beklenen ücret

Asgari ücret için tekliflerini duyurdular: İşte beklenen ücret
Yeni yıla yaklaşılması ile birlikte milyonlarca asgari ücretlinin alacağı zam merak konusu oldu. Bu süreçte yaptığı görüşme ve açıklamalarla önemli bir yere sahip olan DİSK, asgari ücret teklifini açıkladı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN TEKLİFİ DUYURDULAR: İŞTE İSTENEN ÜCRET

Ocak ayına yaklaşılması ile birlikte yeni yılda alınacak asgari ücret için kollar sıvandı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Türkiye''nin asgari ücretliler toplumu olmaktan kurtarılması lazım. Açlık sınırının altında bir asgari ücretin mutlaka insanca yaşanacak düzeye çıkartılması lazım" dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti''nde (TGC) düzenlediği basın toplantısında bir konuşma yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Genel Başkanı Çerkezoğlu, Konfederasyonun yoğun bir örgütlenme süreci içerisinde bulunduğunu belirtti.

Çerkezoğlu, "Türkiye''de asgari ücret ortalama bir ücret. Bu oran yüzde 50''yi aşmış durumda. Biz aslında asgari ücreti konuşurken ortalama ücreti konuşuyoruz. Asgari ücreti konuşurken aslında devletin toplumla yaptığı en büyük sözleşmeyi konuşuyoruz. O yüzden son derece önemli. Fakat asgari ücretin alım gücü olağanüstü düştü. Alım gücü son derece önemli. Açlık sınırının altında bir asgari ücretin mutlaka insanca yaşanacak düzeye çıkartılması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar