Kolombiya'da eski Cumhurbaşkanı'na mahkeme şoku

Kolombiya'da eski Cumhurbaşkanı'na mahkeme şoku
Kolombiya'nın eski Cumhurbaşkanı Alvaro Uribe'nin, "rüşvet, tanık manipülasyonu ve usule ilişkin sahtekarlık" suçlamalarıyla hakim karşısına çıkacağı bildirildi.

Kolombiya basınında yer alan habere göre, Ulusal Savcılık tarafından yapılan açıklamada, eski cumhurbaşkanının yargılanacağı belirtildi. Uribe'nin rüşvet, tanık manipülasyonu ve usule ilişkin sahtekarlık suçlamalarından yargılanması bekleniyor.

Eğer suçlu bulunursa, Uribe Kolombiya tarihinde ceza alan ilk cumhurbaşkanı olacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, sürecin adil bir şekilde ilerlediği vurgulanırken, adaletin galip geleceğine olan inanç dile getirildi.

8888888888888.jpg

Uribe'nin avukatı Jaime Granados ise şu ana kadar resmi bir yazı almadıklarını ve savcılığın kararı hakkında kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını açıkladı.

Öte yandan, Kolombiya'nın bir önceki Cumhurbaşkanı Ivan Duque, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Uribe'ye yapılan suçlamaların yersiz ve haksız olduğunu belirterek, eski cumhurbaşkanının yanlarında olduklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar