Köklü basketbol kulübü, lig play-off’larından çekiliyor

Köklü basketbol kulübü, lig play-off’larından çekiliyor
Avrupa basketbolunun efsane antrenörü Zeljko Obradovic’in başında olduğu, Sırbistan’ın Partizan takımı, holiganlığın önün geçmek için Sırbistan basketbol ligi play-off’larından çekilme kararı aldı.

Adriyatik Ligi finallerinin sonucunda ezeli rakibi Kızılyıldız’a 3-2’yle geçilen, Avrupa basketbolunun köklü ekiplerinden Partizan, sezonu ikinci sırada tamamlamıştı. Kıran kırana geçen seriye ise basketboldan ziyade tribün olayları damgasını vurmuştu.

Tribün olaylarıyla geçen final serisinin ardından Partizan, ülke basketbolunda artan holiganizmin önüne geçebilmek amacıyla siyah-beyazlı ekip, ilerleyen günlerde düzenlenmesi planlanan Sırbistan Basketbol Ligi play-off’larından çekilme kararı aldı.

Kulüp websitesi’nden yapılan resmi açıklamada Partizan, bu kararın ülke basketboluna damgasını vuran holiganizme karşı atılan ilk adım olarak alındığını belirtti.

Punter, Madar ve LeDay Oynadı; Partizan, Slask Wroclaw''ı Farklı Geçti -  EurohoopsAyrıca Partizan yönetimi; atılan bu adımı Sırbistan basketbolunun geleceğinin tartışılabilmesi, Kızılyıldız’a karşı oynanan maçlarda saha olaylarının önüne geçilebilmesi ve gelecek yıl EuroLeague’de iki Belgrad ekibinin yer alabilmesi açısından önemli bir adım olarak görüyor.

Kızılyıldız ile Partizan arasında oynanan final serisinde birçok kez hakemler, sahaya atılan yabancı ve patlayıcı maddeler nedeniyle soyunma odasına gittiler. Bunun sonucu olarak her iki taraf için de defalarca kez salonun boşaltılması kararı alındı.

Geçtiğimiz yaz yıllar sonra yeniden Partizan’ın başına geçen efsanevi başantrenör Zeljko Obradovic, final serisinin ardından yaptığı açıklamalarla her iki taraf açısından da yaşanan tribün olaylarını sert bir dille kınamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar