Kocaeli'nde istinat duvarı çöktü! Park halinde bulunan araç inşaatın temeline yuvarlandı

Kocaeli'nde istinat duvarı çöktü! Park halinde bulunan araç inşaatın temeline yuvarlandı
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir sokak ile alt kısımdaki inşaatın temelini ayıran istinat duvarı çöktü. Sokakta park halinde bulunan hafif ticari araç inşaatın temeline yuvarlanırken, binalar ise tedbiren boşaltıldı.

Olay, akşam saatlerinde Bekirdere Mahallesi, Sabır Sokak’ta meydana geldi. Kot farkı nedeniyle alt sokakta kalan inşaatın temeli ile Sabır Sokak arasındaki istinat duvarı, bilinmeyen nedenle çöktü.

Bu sırada sokakta park halinde olan 41 LL 985 plakalı hafif ticari araç, alt kısımdaki inşaatın temeline yuvarlandı.


Büyük bir gürültü ve sarsıntıyla çöken yol mahallede paniğe sebep oldu. Çevredeki binalarda yaşayanlar sokağa dökülürken, ihbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve AFAD ekipleri geldi.


Bir bölümü çöken Sabır Sokak kullanılamaz hale gelirken, sokak üzerindeki binalar gerekli incelemeler yapılıncaya kadar tedbiren boşaltıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA


Kocaeli'de, İzmit ilçesine bağlı Bekirdere Mahallesi'nde yaşanan yol çökmesiyle ilgili Kocaeli Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Olayın yolda meydana gelen zemin çökmesi olduğunun belirtildiği açıklamada, "İzmit ilçemiz, Bekirdere Mahallesi, Sabır Sokakta zemin çökmesi meydana gelmiş olup, çökme nedeniyle herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmamakla birlikte bir araçta hasar meydana gelmiştir. Çökmenin meydana geldiği sokak üzerinde teknik ekibin incelemesi sonucu bu alana yakın olan 3 binanın boşaltılmasına karar verilmekle, burada ikamet eden 11 kişiden 7’si yakınlarının yanına, 4’ü ise Büyükşehir Belediyesine ait misafirhaneye yerleştirilmiştir. Olay yeri ve çevresinde gereken bütün tedbirler alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar