Kızılcık Şerbeti dizisinin cezası belli oldu! Mahkeme kesin kararı verdi

Kızılcık Şerbeti dizisinin cezası belli oldu! Mahkeme kesin kararı verdi
Kadına şiddet sahneleri barındırması nedeniyle RTÜK tarafından 5 hafta süre ile yayın cezası alan Kızılcık Şerbeti dizisi, Show TV aracılığı ile yaptığı itirazda yargı kararı için 'Yürütmeyi durdurma' talep etmişti. Ankara İdare Mahkemesi verdiği karar ile bu kararı kaldırırken, dizinin 5 haftalık cezası da kesinleşmiş oldu.

Züleyha Öncü / Günboyu 

Her cuma Show TV''de yayınlanan ekranların sevilen dizisi Kızılcık Şerbeti, içerisinde barındırdığı ''Kadına şiddet'' sahneleri gerekçe gösterilerek Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 5 hafta süre ile yayını durdurma cezası almıştı. Dizi tarafından mahkemeye götürülen karar için ''Yürütmeyi durdurma'' kararı alınırken, bugün Ankara İdare Mahkemesi söz konusu ''Yürütmeyi durdurma'' kararını kaldırdı ve cezayı kesinleştirdi.

Dizi, Star TV''de yayınlanan reyting rekortmeni Yalı Çapkını dizisini son haftalarda geçerek hem cuma gününün, hem de haftanın birincisi olurken, alınan karar dizi hayranları tarafından sert tepkilere neden oldu. Senaryo içerisinde iki farklı dini hassasiyetleri bulunan ailenin yer alması ve dizide yer alan bazı sahnelerin cemaat ve tarikatlar tarafından sert tepki görmesi, RTÜK tarafından verilen kararın ''göstermelik'' olduğu şeklinde iddialara yol açarken, bugüne kadar yüzlerce kadına şiddet sahnesi barındıran hiçbir diziye ceza vermeyen RTÜK''ün ilk kez böylesine büyük bir cezayı neden verdiği ise merak konusu oldu.

5 HAFTA BOYUNCA YAYINLANMAYACAK

Kanal yönetimi tarafından mahkemeye yapılan itiraza karşı bir itirazda bulunan RTÜK, ceza gerekçesini ve savunmalarını mahkemeye sundu.  Ankara İdare Mahkemesi akşam saatlerinde verdiği kararla “Yürütmeyi durdurma” kararını kaldırdı. Bu durumda ceza bu akşam uygulanmaya başlanacak ve dizi 5 hafta süreyle yayınlanmayacak.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar