Kızıl Goncalar dizisi yapımcısından teşekkür!

Kızıl Goncalar dizisi yapımcısından teşekkür!
Kızıl Goncalar dizisi yayınlanmaya başladığı günden beri gündemden düşmüyor.Dizi farklı kesimler tarafından eleştiriler alıyor.

RTÜK'ün yayınını durdurduğu ve idari para cezası verdiği "Kızıl Goncalar" dizisi, yeni bir tartışma konusu haline geldi.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre dizinin tarikat güzellemesi yaptığı iddiaları, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buluyor.

Tarikatların yayından kaldırılması için kampanya başlatıldığı dönemde dikkat çeken dizi, şimdi de tarikat güzellemesi yapmakla suçlanıyor. İkinci bölümünün yayınlanmasının ardından gelen binlerce şikayet üzerine RTÜK, diziye 10 milyon TL idari para cezası ve 2 bölüm yayın durdurma cezası vermişti. Ancak bu cezaların ardından dizinin tarikatları övdüğü yönünde yeni iddialar ortaya atıldı.

Sosyal medyada ve bazı çevrelerde yapılan yorumlar ve kampanyalarla dizinin tarikatları övdüğü, seküler kesimin ise negatif olarak gösterildiği iddia ediliyor. Gazeteci Banu Güven de konuya ilişkin önemli bir yorumda bulundu. Güven, "Dizi eleştirilirken, senaryonun odağındaki gerçek, cemaatler tarafından okula gönderilmeyen kızlar ve çocuklar gerçeği ıskalanıyor" ifadelerini kullanarak diziye eleştiri getirdi.

Dizinin yapımcısı Gold Film’in patronu Faruk Turgut, Banu Güven’in dikkat çektiği önemli konu için sosyal medya üzerinden "Fark edenler de varmış. Çok teşekkürler Banu Güven" şeklinde bir paylaşım yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar