Kız Kulesi bugün yeniden ziyarete açılıyor! Peki biletler ne kadar?

Kız Kulesi bugün yeniden ziyarete açılıyor! Peki biletler ne kadar?
Kız Kulesi, bugünden itibaren yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak. Müze Kart ile ziyaret edilebilen Kız Kulesi'ne biletli giriş fiyatı ise 600 TL .

Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi ve kültürel öneme sahip olan Kız Kulesi'ne ulaşımı daha erişilebilir hale getirmek adına yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Üsküdar Salacak sahil düzenleme çalışmaları çerçevesinde, kuleye ulaşım artık Karaköy İskelesi üzerinden sağlanacak.

Yapılan düzenleme ile birlikte Kız Kulesi'ne yönlendirilecek tekne seferleri, her gün 9.30 ile 17.00 saatleri arasında yarım saat aralıklarla gerçekleştirilecek. Bu uygulama ile ziyaretçilere Kız Kulesi'nin eşsiz atmosferini keşfetme ve tarihi dokusunu yakından inceleme fırsatı sunulacak.

Tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore edilen Kız Kulesi, uzman isimlerin katkılarıyla gerçekleştirilen titiz çalışmalar sonucu, gelecek nesillere miras olarak bırakılmak üzere güçlendirildi. Bu kapsamlı restorasyon çalışmaları, Kız Kulesi'nin aslına uygun bir şekilde günümüze taşınmasını sağlamak amacıyla 2 yılı aşkın süre boyunca sürdü. Bu güçlendirme çalışmalarının ardından Kız Kulesi, ziyaretçilere daha güvenli ve keyifli bir deneyim sunacak.

Kız Kulesi Müze Kart uygulaması ile ziyaret edilebiliyor, biletli giriş için ise bilet fiyatı 550 ulaşım bedeli olarak da 50 TL ödeniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar