Kırklareli'ndeki selden acı haber: 4 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı

Kırklareli'ndeki selden acı haber: 4 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı
Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki selde kaybolan 4 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı, 3 kişi ise hala aranıyor.

SERPİL DEMİR / GÜNBOYU

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki selde kaybolan 4 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı, 3 kişi için ise arama çalışmaları devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "kuvvetli yağış" uyarısınının etkilediği İstanbul’un ardından Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde de sağanak, derelerin taşması ve su baskınlarına neden oldu.

AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birlikler, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanda kaybolanları aramayı sürdürüyor.

seeel1.jpg

AFAD BAŞKANI OKAY MEMİŞ’TEN AÇIKLAMA

Değirmen Deresi'nden taşan sular Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolunu kapladı, yol ulaşıma kapandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Kırklareli'ye geldi. Bölgede incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Birol Ekici de sabah saatlerinde iki, öğleden sonra da iki olmak üzere dört kişinin kurtarıldığını belirterek, bütün ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, şunlar söylendi:

"Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Bölgede Kırklareli, Ankara, Bursa, İstanbul, Sakarya ve Tekirdağ il AFAD ekiplerimizin yanı sıra jandarma, emniyet, sahil güvenlik, Orman Genel Müdürlüğünden 112, özel idareden toplam 203 personel, 1 uçak, 2 helikopter, 52 araç ve iş makinesi görev yapmaktadır. Bölgeye ayrıca 1 mobil koordinasyon TIR'ı ve 1 mobil baz istasyonu sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

"DİĞER KİŞİLERİ BULANA KADAR ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

Kırklareli Valisi Ekici, İğneada beldesinde gelişmelerle ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Önceki gün sabahtan itibaren İğneada beldesinde yoğun bir yağış olduğunu belirten Vali Ekici, "Dokuz kişi selden etkilendi. Bunlardan üçünü sabahtan itibaren kurtardık, ikisinin cesedine ulaştık, dört kişinin de arama çalışmaları devam ediyor. Bulunduğumuz bölgeden her taraftan yol giriş ve çıkışı var, dolayısıyla inşallah o dört kişiye sağ salim ulaşmayı ümit ediyoruz. Ben daha bölgeye gelmeden İçişleri Bakanımız, AFAD Başkanımız Ankara'dan bizleri uyardılar ve bölgede yoğun bir çalışma yürütülüyor. Diğer dört kişiyi de buluncaya kadar çalışmamız devam edecektir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar