Kim bu ayyaş içip içip Meclis'e gidiyor? Vekiller arasında çok seviyeli tartışma

Kim bu ayyaş içip içip Meclis'e gidiyor? Vekiller arasında çok seviyeli tartışma

Meclis’te AKP Kars Milletvekili Adem Çalkın ile CHP Grup Başkanvekili Murat Emir arasında içki tartışması yaşandı. İki ismin birbirine sert sözleri sonrası TBMM Grup Başkanvekili Celal Adan araya girdi.

TBMM Genel Kurulu'nda AKP Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın açıklamaları üzerine gerilim yaşandı. Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 2. Bölümü görüşülürken söz alan Çalkın, AKP sıralarına yönelik hakaretlerin yapıldığını iddia ederek, "Bu gruplar AK Parti sıralarına geçip, birçoğu da bize hakaret ediyor" dedi.

Çalkın’ın konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, geçmiş döneme atıfta bulunarak sert bir yanıt verdi. Emir, “Kendi ağa babaları 6. Filo İstanbul’a çıksın diye eylem yaparken Deniz Gezmiş’ler Filistin’de antiemperyalizm mücadelesi veriyorlardı. Kimse unutmasın bunu. Çok yaralı, bütün tuşlara basıyor” ifadelerini kullandı.

664e72d75104f351-w1200xh654.webp

“BİRÇOĞU DA KAFAYI ÇEKİP EDİYOR”

Çalkın, sözlerine devam ederek, "Bu gruplar çıkıyor AK Parti sıralarına dönüyor, birçoğu da kafayı çekip, bizim arkadaşlarımıza hakaret ediyor. Ağzına gelenleri söylüyor. Biz burada adabında bir cevap veriyoruz kalkıp bize 'saçma sapan' diye cevap veriyorsunuz, olacak şey mi? Biz yaralıyız evet, milletimize hizmet etmek için dertliyiz. Biz sadece susuyoruz, edebimizden” diye konuştu.

664e72dcb78d3972-w1200xh643.webp

EMİR’DEN ÇALKIN’A ÇOK SERT TEPKİ

Bu ifadeler üzerine Murat Emir, Çalkın’ın “birçoğu da kafayı çekip” sözlerine sert tepki gösterdi. Emir, “Burada birilerini bilerek itham ediyorsa çıksın söylesin yoksa özür dilesin. Uyarı cezası verin bunun üzerine Meclis çalışmaya devam edemez. Yoksa kapatırız bu Meclis’i” dedi.

Çalkın, gelen tepkiler üzerine sözlerini geri çekti ve “Meclisimizin salahiyeti için söylediğim söz maksadını aşmıştır geri alıyorum” diyerek açıklamada bulundu.

ADAN MÜDAHALE ETTİ

İki ismin birbirine sert sözleri sonrası TBMM Grup Başkanvekili MHP'li Celal Adan araya girdi.

celal-adan.jpg

İlgili Haberler