Belediyenin 7 buçuk milyar TL’lik borcunu açıkladı: İmamoğlu'na imalı Roma göndermesi

Belediyenin 7 buçuk milyar TL’lik borcunu açıkladı: İmamoğlu'na imalı Roma göndermesi

AKP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 45 basın mensubuyla Roma gezisine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, “paramız yok” diyerek eleştirdi.

Yerel seçimlerde AKP’den belediye başkanı seçilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. İmamoğlu’nun 45 basın mensubuyla birlikte Roma’ya gerçekleştirdiği geziyi eleştiren Öntürk, Hatay’ın içinde bulunduğu mali duruma dikkat çekti.

Öntürk, “Ne Roma’sı, bizim İskenderun’a gidecek benzin paramız yok” diyerek İmamoğlu’nun Roma gezisini eleştirdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz dönemde CHP’li Lütfü Savaş’tan devraldığı 7 milyar 559 milyon TL borcu gündeme taşıdı. Bu borç miktarını gösteren afiş, Antakya ilçesindeki EXPO alanında bulunan belediye başkanlığı binasına asıldı ve belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

hatay-buyuksehir-belediye-baskani-mehmet-onturk-kimdir-mehmet-onturk-nereli-mfjm-cover.webp

Öntürk, sosyal medya paylaşımında, borç yükünün halkın hizmet almasını engellemeyeceğini belirterek, “Bu borçları bahane etmiyoruz, milletimize verdiğimiz ne söz varsa yapacağız endişe etmeyin” dedi.

mehmet.jpg

EKREM İMAMOĞLU ROMA’YA GİTMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘2027 Avrupa Oyunları, İstanbul’un imza töreni için 69 kişilik bir heyetle İtalya’nın başkenti Roma’ya seyahat etmişti.

Kamuoyunda, geziye katılan gazetecilerin masraflarının karşılandığını söyleyenler İBB’yi ‘israf’la suçlamıştı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, konuya ilişkin şunları söylemişti:

"Gazetecileri davet etmemiz kadar doğal bir şey yok. Biz yaklaşık beş buçuk yıllık görev süremiz içerisinde yurt dışındaki ve yurt içindeki bir organizasyona ilk defa İBB’nin kendi bütçesi ile gazetecileri getirdiğimiz bir organizasyon yaptık. Bunun yadırganacak bir tarafı yok. Bir eksiğimiz varsa bakarız, varsa bir daha yapmayız. Bunu yüzlerce kez yapan ahalinin temsilcilerinin haberlerini enteresan bir şekilde izliyorum."

roma-gazeteci-001.webp

ERDOĞAN’A YANIT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada İmamoğlu’nu hedef alarak, “Kimse kusura bakmasın; belediyelerin görevi, kamusal alanda içkiyi özendirici işler yapmak, gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil, insanları alkol belasından uzak tutmaya çalışmak olmalıdır. Biz bunların hiçbirini masum adımlar olarak değerlendirmiyoruz” ifadelerini değerlendiren İmamoğlu, şunları söylemişti:

"Sayın Cumhurbaşkanı 2027 Avrupa Oyunlarını, İtalya’yı, Roma’yı şaraba nasıl bağladı onu anlamadım. Ama muhtemelen kendisine bilgi veren kim ise İtalya ve Roma deyince aklına şarap geliyor tahmin ediyorum. Ya da akşamdan kalmaydı diyebiliriz. Neyse. Biz günün sonunda biz 2027 Avrupa Oyunları için oradaydık. 2027 Avrupa Oyunları’na sayın Cumhurbaşkanı’nı da şimdiden davet etmiş olayım."