Destici kırmızı halıyı beğenmedi! Özgür Özel'den ne talep etti

Destici kırmızı halıyı beğenmedi! Özgür Özel'den ne talep etti

CHP lideri Özgür Özel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kırmızı halı diyaloğu gündem oldu.

CHP lideri Özgür Özel, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. CHP lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları İlhan Uzel ve Sevgi Kılıç eşlik etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından iki lider ortak basın açıklaması yapması yaptı.

Gazetecilere açıklama yaptıktan sonra Özel, BBP lideri Destici’yi kapıya kadar uğurladı. CHP Genel Merkezi’nin önünde bulunan kırmızı halı için konuşan Destici, "Kırmızı halıyı benim için döşetmediniz yani” diye sordu.

aa-20240523-34656136-34656135-chp-genel-baskani-ozel-bbp-genel-baskani-destici-ile-gorustu.jpg

Özel ise Destici’yi "Yok, vardı. DEM Parti ziyarete geldi. A Haber, 'Kırmızı halı serdiler' dedi" diyerek yanıtlarken BBP liderinden Cumhur İttifakı ortağı AKP’ye atıfta bulundu.

Destici: "Biz turkuazı severiz" dedi.

NEDEN TURKUAZ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye’nin resmi protokol rengi kırmızı halı yerine turkuaz halı olarak değiştirildi.

aa-20240523-34656136-34656123-chp-genel-baskani-ozel-bbp-genel-baskani-destici-ile-gorustu.jpg

BASIN AÇIKLAMASINDA ÇARPICI DETAYLAR

CHP Genel Başkanı Özel, sokakta yaşayan hayvanların 'uyutulması' gündemiyle ilgili yaptığı konuşmada, "Meclis imkanlarıyla Ocak 2021’de bir Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu ve bu komisyon hayvan haklarının korunmasına ilişkin raporunu verdi. Bu rapor hazırlanırken uzmanlar, akademisyenler dinlendi. Bu konuda uzun bir çalışma sonucunda bir rapor ortaya çıktı. Bu raporda uyutma meselesi, hasta ve tedavi edilemez hayvanlar ile kontrolü mümkün olmayan birtakım hayvanlarla sınırlı. Ve sokak hayvanlarının çoğalmasını engellemeyle ilgili bir uyutma tedbiri kesinlikle yok. Ama burada soruna bir müdahale var. Diyor ki rapor, bir hayvan hakları fonu kurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

aa-20240523-34656136-34656125-chp-genel-baskani-ozel-bbp-genel-baskani-destici-ile-gorustu.jpg

Özel, raporda bu hayvan hakları fonunun belediyelerin topladığı emlak, çevre, temizlik vergilerinin yanı sıra at yarışı ve Milli Piyango gibi şans oyunlarından pay aktarımı ile finanse edilmesinin öngörüldüğünü hatırlattı. Bu fonun barınakların yapılması, hayvanların kısırlaştırılması gibi harcamaları karşılamasının da öngörüldüğünü söyleyen Özel, "Bunu tüm siyasi partiler böyle söyledi ve Meclis karara bağladı. Bugün tasarruf tedbirleri söz konusu olunca, ‘Efendim biz parayı seçim ekonomisine harcadık bu köpekleri uyutalım’ derseniz bunun tutar bir tarafı yok. O yüzden bu fon kurulmalı ve başta kısırlaştırılma olmak üzere bu para barınaklara gitmelidir. Tedavi edilemeyen hayvanlar üzerinde son tedbir olarak zaten bilim insanları tarafından da ifade edilmektedir. Bizim yaklaşımımız Meclis'in kendi raporuna sahip çıkmasıdır" diye konuştu.

Özel’den sonra konuşma yapan Destici, hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, "Sayın Genel Başkan Özel ile heyetine, samimi ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Kendilerinin de ifade ettiği gibi bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Aslında bu ziyareti daha önce yapmayı planlamıştık ama araya seçim girdi, yoğun bir gündem oluştu. Onun için bugüne nasip oldu. Kendisine CHP Genel Başkanlığı için hayırlı olsun diyorum, yönetimini de tebrik ediyorum. Girdikleri ilk yerel seçimde de başarıyla çıktılar. Başarılarından dolayı da kendilerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

aa-20240523-34656136-34656127-chp-genel-baskani-ozel-bbp-genel-baskani-destici-ile-gorustu.jpg

'SOKAK KÖPEKLERİNİN UYUTULMASI TEKLİFİNİ DESTEKLİYORUZ'

TBMM gündemine gelmesi beklenen hayvan haklarıyla ilgili kanun tasarısına ilişkin açıklama yapan Destici, şunları söyledi: "Bu konuda çok netiz şu anda insan hayatına ciddi tehdit oluşturmaya başladı. Neticede biz BBP olarak bize teslime edilen belediyelerde bir ay içinde bu çalışmaları başlatacağımızı ve sokaklarımızı saldırgan ve hastalıklı olan sokak köpeklerinden temizleyeceğimizi ifade ettik. Belediyelerimiz bu çalışmalarını tamamladılar. Şu anda köpekler toplanıyor. Tedavi görecekler tedavi görecekleri yerlere, barınak imkanı olanlar barınaklara, hastalıklı ve terbiye edilemeyecek şekilde saldırgan olanların da uyutulması konusunda biz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu konuda devletimizin yasa hazırlığı içinde olduğunu duymaktan da büyük bir memnuniyet duyduk. Bu yasa teklifini de desteklediğimizi ifade ediyorum. Şu ana kadar bildiğimiz haliyle bizim seçim öncesi söylediğimiz her şeyin o yasa içerisinde birebir olduğunu görüyoruz"

İlgili Haberler