Yandaşlığın kitabını yazan Selvi Özel'e meydan okudu! Hangi bakanı başarılı buldu?

Yandaşlığın kitabını yazan Selvi Özel'e meydan okudu! Hangi bakanı başarılı buldu?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e sert sözlerle yüklendi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren sözlerine tepki gösterdi.

Selvi, Özel'in Soylu'ya yönelik eleştirilerini "AK Parti içine fitne sokmak" olarak nitelendirdi.

CHP lideri Özgür Özel'in partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Süleyman Soylu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kriminal bakanlarından bir tanesi" ifadelerini kullanması üzerine Selvi, bu sözleri eleştirdi.

801299image1.jpg

Selvi, Özel'in Soylu'yu hedef alan konuşmasını gereksiz bulduğunu ve eski Bakan'a hakaret etmenin, mevcut Bakan'dan talepte bulunmanın AKP içinde fitne çıkarmak anlamına geldiğini belirtti.

"EN BAŞARILI BAKANLARDAN BİRİSİDİR”

Soylu'nun PKK ve DEAŞ ile mücadelede Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en başarılı bakanlardan biri olduğunu vurgulayan Selvi, şunları söyledi:

“Özel, hiç gereği yokken Cumartesi Anneleri konusunda, bir önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan bir konuşma yaptı. Çok ağır suçlamalarda bulundu. Eski Bakan’a hakaret edip mevcut Bakan’dan talepte bulunmak ne anlama gelir? Bu düpedüz AK Parti içine fitne sokmak demektir. Bu üslup Cumartesi Anneleri’nin Taksim’de eylem yapmalarına yarar sağlar mı? Maksat üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Ayrıca Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti’nde PKK ve DEAŞ’la mücadelede en başarılı bakanlardan birisidir”