Kilise saldırısında flaş gelişme! 25 kişiye tutuklama

Kilise saldırısında flaş gelişme! 25 kişiye tutuklama
İstanbul'daki Kilise saldırısıyla ilgili adliyeye sevk edilen 34 şüpheli tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. 25 kişi tutuklandı.

Sarıyer'de geçtiğimiz pazar günü Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırının ardından gözaltına alınan 60 şüpheliden 34'ü adliyeye sevk edildi.

Yapılan sağlık kontrollerinin ardından 25 kişi tutuklanırken, 9 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Saldırı olayına ilişkin detaylar, Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilen 34 şüphelinin ifade işlemleri sonrasında ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, saldırıyı gerçekleştirenlerin arasında bulunan David T. ve Amirjon K.'nin kilisede bulunanlara yönelik ateş etmeye devam etmek istedikleri, ancak tabancanın ara ara tutukluk yaptığı belirtildi. Bu sırada, Tuncer Murat Cihan'ın kiliseye girdiği ve saldırganların Cihan'ı dövdüğü, ardından da ateş ederek öldürdükleri ifade edildi.

Savcılık sevk yazısında, şüpheli David T.'nin kilise içinde yüksek sesle bir şeyler söylediği, ancak kamera kayıtlarının sesi kaydetmemesi nedeniyle ne söylediğinin belirlenemediği bilgisi yer aldı. Şüphelilerin olaydan sonra ormanlık alanda terk ettikleri araç içerisinde ele geçirilen tıraş makinesi ve yeni kesilmiş sakallar, saldırı sonrasında sakalını kesen David T.'nin dikkat çeken bir ayrıntısı oldu.

Saldırıyı gerçekleştiren şebekenin Kayseri'de örgütsel toplantı gerçekleştirdiği belirlendi. 5 Ocak'ta Kayseri'de bulunan hücre üyelerinin, önce bir evde, daha sonra bir otelde toplandığı tespit edildi. Bu buluşmada, saldırıyı düzenleyen David T. ve Amirjon K. ile birlikte hareket eden diğer şüphelilerin katılımıyla örgütsel toplantı yapıldığı ifade edildi. Olaya ilişkin detaylar, şüphelilerin ifadeleri ve savcılık sevk yazısı ile gün yüzüne çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar