Kılıçdaroğlu'nu Kurultay'da çekilmekten vazgeçiren mesaj ortaya çıktı! Çok ağrıma gitti

Kılıçdaroğlu'nu Kurultay'da çekilmekten vazgeçiren mesaj ortaya çıktı! Çok ağrıma gitti
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 38. Kurultayı’nda ikinci turda adaylıktan neden çekilmediğini ilk kez açıkladı.

CHP’nin "İkinci Yüzyılda Birlik ve Demokrasi” sloganıyla düzenlenen 38. Olağan Kurultayı’nda, genel başkanlık seçimi için ilk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. 18 oy geçersiz, 2 oy ise boş çıktı.

Genel başkan seçilmek için gerekli olan 1366 delegenin salt çoğunluğunun oyunu alamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Özgür Özel, ikinci turda 812 oyla, partinin yeni genel başkanı seçildi.

Seçimin ikinci tur oylaması başlamadan hemen önce Kılıçdaroğlu’nun seçimden ayrılma kararı verdiği söylendi ve bu kararın ardından salonda yaşanan tartışmalar nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun vazgeçtiği aktarıldı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, seçimin ikinci turundan neden çekilmediğini ilk kez açıkladı.

“FARKLI BİR DİLLE SANKİ BUNU BİR TALİMATLA YAPIYORMUŞUM GİBİ”

Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Evet, ikinci tura katılmama yönünde bir kararım oldu. Divan Başkanı olan Ekrem İmamoğlu ile bu konuyu bir odada görüştük. ‘Özgür Beyi de çağırsın, ben elini de kaldırayım' dedim. Fakat daha genel kurul salonuna gitmeden @ekremedit diye bir twitter hesabı var galiba. O hesapta farklı bir dille sanki bunu bir talimatla yapıyormuşum gibi tweet atıldı. Bu tweet hesabının Ekrem Beye yakın olduğu söylendi.

“BU TWEET ÇOK AĞRIMA GİTTİ”

Bu tweet çok ağırıma gitti. Yani kardeşim ben daha geliyorum konuşacağım, ağızımızdan çıkan şey anında sosyal medyada ve sanki bunu bir talimatla yerine getiriyormuşum gibi bir söylem. Bu beni çok rahatsız etti. Sonra gittim oraya tabi bunu diğer arkadaşlar da okumuşlar. Orada ‘Gitmeyin, adaylıktan vazgeçmeyin' diye bağıranlar oldu.

KILIÇDAROĞLU’NUN BU TWEET’TEN BAHSEDİYOR

Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği “O hesapta farklı bir dille sanki bunu bir talimatla yapıyormuşum gibi tweet atıldı” ifadesinin kullandığı ve çok ağrıma gitti dediği paylaşımın bu tweet olduğu iddia edildi.

İşte o tweet:

whatsapp-image-2023-11-08-at-08-26-34.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar