Başkent kulislerini hareketlendiren gelişme! AKP'de İmamoğlu çatlağı: Bu iki isimden birisi İBB adayı olacak

Başkent kulislerini hareketlendiren gelişme! AKP'de İmamoğlu çatlağı: Bu iki isimden birisi İBB adayı olacak
Hürriyet yazarı Deniz Sipahi, yerel seçim çalışmalarını başlatan AKP'nin İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun karşısına düşündüğü iki adayın kim olduğunu açıkladı.

Yerel seçime aylar kala, siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. CHP’nin Genel Başkanı’nın Özgür Özel olmasının ittifak konusunu nasıl etkileyeceği merak edilirken, AKP 31 Mart 2024'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmalarını başlattı.

AKP’nin geçtiğimiz yerel seçimlerde kaybettiği büyükşehirlerde kimi aday göstereceği gizemini sürdürürken, İstanbul için iki kişinin ismi kulislerde dolaşıyor.

Hürriyet yazarı Deniz Sipahi bugünkü yazısında, AKP’nin İstanbul için düşündüğü iki ismin kim olduğunu kaleme aldı.

Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İstanbul ve Ankara'da yola Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile devam edeceğini belirten Sipahi, AKP için dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Sipahi’nin yazısının ilgili kısmı ise şöyle;

"İstanbul AK Parti’de Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca isimleri öne çıkıyor.

Daha önce yazmıştım. İzmir’de ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Spor eski Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İzmir milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın isimleri konuşuluyordu. Son günlerde Bilim, Sanayi, Teknoloji eski Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün de adı geçmeye başladı.

Bir kere AK Parti ve MHP’nin CHP’nin adayını bekleyeceğini düşünüyorum.

Kulislere yansıyan ikinci konu ise AK Parti Genel Merkezi’nin anket çalışmalarına hız verdiği, ay sonu yapılacak teyamül yoklamasından sonra büyükşehir adaylarıyla ilgili alternatifli isimlerin netleşeceği yönünde...

Ama eğilimin milletvekilleri arasından değil; partide görev yapmış, kamuoyu tarafından bilinin isimlerden olabileceği yönünde... Adayları öğrenmek için bir süre daha bekleyeceğiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar