Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama!

Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama!
Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli programını iptal etti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye, güvenliği açısından Montrö'ye sadık kalmalıdır" dedi, uyarılarını sıraladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşması''nın ardından Ankara''ya dönecek. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada Rusya - Ukrayna arasındaki çatışmalar hakkında AKP iktidarına uyarılarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "TBMM''yi acilen toplayın. Ülkemiz açısından son derece stratejik bir süreci yaşıyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki turist göndermediği zaman perişan oluyoruz, doğalgaz göndermediği zaman perişan oluyoruz." dedi. "Türkiye''nin güvenliği açısından Montrö Boğazlar Sözleşmesi çok önemlidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Birilerinin telkiniyle de Montrö Anlaşması farklı uygulanmamalıdır. Atılacak her yanlış adımın faturası ağır olur" ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZİN DİKKATLE İZLEMESİ GEREKEN BİR TABLO"

Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından satır başları:

Olağanüstü gelişmeler var. Ben bu olağanüstü gelişmeleri izlemek zorundayım. Tarihin bana yüklediği böyle bir sorumluluk var.  İttifakı oluşturduğumuz, kader birliği yaptığımız genel başkanlarla da konuşmak zorundaydım. Ukrayna’daki gelişmeler, Avrupa’daki gelişmeler, Türkiye’nin de bundan etkileneceğini bildiğimiz için bu görüşmelerin yapmak zorundaydım.  Avrupa’nın göbeğinde nükleer güce sahip olan devletin bir başka ülkeye bir şekliyle girmiş olması, dünyanın bunu sadece seyretmiş olması hepimizin dikkatle izlemesi gereken bir tablodur.

Hükümeti 2019 yılından beri uyarıyorum. Hükümeti bir başka ülkeye bu kadar fazla bağımlı kılamazsınız diye. 2019-2022, ben söyledim ben dinledim. Kitap çıkardık ki tarihe not düşelim. Nükleer güce sahip bir ülke, nükleer güce sahip olmayan bir ülkeye askeri kuvvetlerini sokuyor  ve bütün dünya seyrediyor. Türkiye ne yapacak? Güvenlik Zirvesi toplanıyor. 

"ATILACAK HER ADIMIN BİZE FATURASI AĞIR"

Akşama kadar Denizli''de olacaktım ama bu toplantıdan sonrakileri iptal etmek zorunda kaldım. Ankara''ya dönmek zorundayım.  TBMM''yi acilen toplayın. Ülkemiz açısından son derece stratejik bir süreci yaşıyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki turist göndermediği zaman perişan oluyoruz, doğalgaz göndermediği zaman perişan oluyoruz. Suriye''de 33 askerimiz şehit edildi. Herhangi olumsuz bir tablonun Suriye''de bize yükleyeceği faturayı da hepinizin dikkatine sunuyorum. Montrö Sözleşmesi''ne Türkiye Cumhuriyeti''nin sadık kalması lazım. Birilerinin telkiniyle Montrö farklı uygulanmamalıdır. Atılacak her adımın bize faturası ağır olur. 

"SANAYİCİSİ, İŞÇİSİ, ESNAFI MEMNUN DEĞİL"

Güzel bir ülkede, beraber yaşamak varken bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak varken böyle bir tabloyu Türkiye hak ediyor mu? Sanayicisi, esnafı, işçisi memnun değil. Ya kim memnun Allah aşkına. Allah nasip eder, sizlerin oylarıyla iktidar olursam ilk yapacağım şey Stratejik Planlama Teşkilatı''nı kuracağız. Şu anda devletin tüm rakamlarını ne siz biliyorsunuz ne biz biliyoruz. Vergi gelirlerimiz nerelere, nasıl harcanıyor bilmiyoruz.  Devlette düşündüğümüzden çok daha felaket bir israf var. İsrafı önleyeceğiz. İki numaralı genelde israfı yasaklayacağız.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar