Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: "İnsan için değil rant için çalışıyorsun"

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: "İnsan için değil rant için çalışıyorsun"
Kamuoyunda son dönemin en çok tartışılan konulardan biri olan Kanal İstanbul'a ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert tepki geldi. Kılıçdaroğlu, 75 milyar liranın daha faydalı projeler için harcanabileceğine dikkat çekerek "Ama sen insan için değil, rant için çalışıyorsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, Kanal İstanbul Projesi'ne sert eleştiriler getirdi.

Ülkede 8 milyon işsiz vatandaş olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, binlerce insanın pazar artıklarından geçimini sağlamaya çalıştığını, yüzbinlerin geçim kaynağının çöp konteynırları olduğunu ifade etti.

"SİYASET RANT İÇİN YAPILMAZ"

Siyasetin insanın refahı ve huzuru için yapılması gerektiğine dikkat çeken CHP lideri, "Siyaset rant için yapılmaz" uyarısında bulundu.

Kanal İstanbul projesi için harcanacak olan 75 milyar TL'nin daha faydalı projeler için kullanılabileceğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Paran varsa fabrika yap. Paran varsa istihdam yarat. Vatandaşını açlığa, yoksulluğa mahkum etme. 75 milyar lirayı İstanbul depremine karşı alınacak tedbirler için, üniversiteleri daha nitelikli hale getirmek, bereketli topraklarımızı işleyecek çiftçilerimiz için harca. Ama sen insan için değil, rant için çalışıyorsun. Memleketi, Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettin. Şimdi de 'Kanal İstanbul' adı altında yine rantiyeye hizmet etmeye çalışıyorsun. Ne diyorduk; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor."

İşte Kılıçdaroğlu'nun o paylaşımı:

kilicdaroglu-kanal-istanbul.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar