Kılıçdaroğlu'ndan 'af' açıklaması: 6 ay sonra iktidara geldiğimizde...

Kılıçdaroğlu'ndan 'af' açıklaması: 6 ay sonra iktidara geldiğimizde...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'de Kadın Buluşmasında konuştu. Kılıçdaroğlu, 6 ay sonra iktidara geldiklerinde geniş kapsamlı af uygulamalarına gideceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 yılında  yapılacak genel seçimler öncesinde politikalarını anlattığı bir konuşmada "6 ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur. bunlardan bazıları; ehliyet afları, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağ-Kur tescil afları vs. liste uzun. cumhuriyetin ikinci yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacak." ifadelerini kullandı. 

GENEL AF ÇIKACAK MI?

Kılıçdaroğlu, genel olarak ekonomik aflardan bahsederken, genel af konusunda bir açıklama yapmadı. İktidarın 2023 seçimlerinden önce kapsamlı bir genel af uygulamasına gitmesi ve 120 bin mahkumu tahliye etmesi bekleniyor. 

İMAR AFFI ÇIKACAK MI?

Kılıçdaroğlu, çalışma yapılan afların arasında imar barışını belirtmese de birçok CHP''ye yakın kaynak muhalefetin imar affı konusunda olumlu yaklaşıma sahip olduğunu belirtti. Cumhur İttifakı''nın ortaklarından biri olan Büyük Birlik Partisi''nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de geçtiğimiz günlerde 2023 yılında imar affı çıkabileceğine işaret etmişti. Kılıçdaroğlu, Destici ile benzer ifadeler kullanarak 2023 yılındaki geniş kapsamlı af listesini kamuoyu ile paylaştı.

EHLİYET CEZALARI KALKACAK MI?

Yapılan açıklamada özellikle vurgulanan ehliyet afları, trafikte kontrolsüz araç kullanımı, alkollü ya da uyuşturucu etkisinde araç kullanmak ve ehliyeti olmadan araç kullanmak gibi suçlar sonucunda alınan cezaları içeriyor. CHP liderinin açıklamalarının ardından ehliyeti kısıtlanmış pek çok vatandaş durum hakkında daha detaylı bilgi yapılmasını istiyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar