İşte yapay zekanın yeni getirisi! Metal yaka

İşte yapay zekanın yeni getirisi! Metal yaka
İzmir'de gerçekleşen "Geleceğin Dili" adlı etkinliğe konuk olan Fütürist Alphan Manas, yapay zekanın ilerlemesinin sonuçları hakkında önemli tahminlerini paylaştı.

Dünya Ekonomik Forumu'nun 2020 yılında yaptığı açıklamalara göre 2025 yılında önemli çözümler arasında analitik düşünme, inovasyon, teknoloji kullanımı gibi elde edilen verilerden aktaran Manas, bu değişimlerin oranlarını artırdığını ifade etti. Manas, yapay zeka ile birlikte "metal yaka" kelimesinin hayatımıza gireceğini öne sürdü.

aw198329-01.jpg

Manas, yapay zekanın iş hayatına kazandırılmasıyla birlikte tercih edilen iş modellerinde yaşanacak farklılaşmadan da bahsetti. Oracle ve Future Workplace'in 2019'da yaptığı bir başarıya göre, kişilerin yapay zekaya yöneticilerinden daha fazla güvendiğini ve botların iş yöneticilerinden daha iyi yapabileceklerine inandıklarını belirtti. Teknoloji, uzaktan çalışma ve iş çözümlerindeki gelişmelerin, 2035 yılına kadar her üç çalışandan birinin dijital göçebe olarak yaşayabileceği ve çalışılabileceği anlamına geldiği dile getirildi.

Yapay zeka 'metal yakalı' çalışanlara dönüşmeye başladı - Teknoloji Haberleri

Manas'ın açıklamalarına göre, Avrupa'da yaşayan büyük şehirlerde yaşayanların önemli bir bölümünün uzaktan çalışılacağı veya büyük şehirlerden göçün geleceği öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar