GSS prim borçları silinecek mi? Milyonları heyecanlandıran açıklama

GSS prim borçları silinecek mi? Milyonları heyecanlandıran açıklama
Milyonlarca vatandaş işsizliğin getirdiği ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, bu sıkıntılara bir de Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları ekleniyor. On binlerce liraları bulan borçları nasıl ödeyeceğini düşünen vatandaşların yüzünü güldürecek bir gelişme yaşandı.

Türkiye''de 4 milyonun üzerinde vatandaşın GSS prim borcu bulunuyor. Birçok borçlu vatandaş işe başlamış olsa bile aldığı maaş hayatını geçindirmeye ancak yettiği için geçmişten kalan GSS prim borçlarını ödeyemiyorken, bazı vatandaşların da işsizlik sebebiyle yaşadığı sıkıntılara bir de GSS borçları ekleniyor. 

ASGARİ ÜCRETLE BİRLİKTE BORÇLAR DA ARTACAK

SGK, Genel Sağlık Sigortası primini 2023 yılı için 335 lira olarak belirledi. Herhangi bir işte çalışmayan vatandaşların borç defterine her ay eklenecek bu tutar, ödemelerin gecikmesi halinde de faize tabii tutulacak. 

15 MİLYAR LİRAYI BULAN BORÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklama ile KYK kredi alanların geri ödeme planında yer alan toplam 27 milyar liralık faizin silindiğini duyurmuştu. Öğrenciler başta olmak üzere pek çok vatandaş, yapılan affın yeterli olmadığını belirterek GSS primlerinin de silinmesini istedi. Türkiye''de toplamda 15 milyar liraya yakın GSS borcu bulunuyor. İktidarın seçim yılına girilirken yapacağı icraatlerde de seçim ekonomisine yönelmesi bekleniyor. Bu nedenle geçim sıkıntısı yaşayan birçok vatandaşı ikna edecek politikalara başvurulması ve GSS prim borçlarının sıfırlanması gündemde.

"SIFIRLAMA OLMAZSA FAİZLER SİLİNEBİLİR"

İddialara göre borçların sıfırlanması için 3 senaryo bulunuyor.

Birinci ihtimale göre iktidar, mevcut olan bütün borcu silerek ülkedeki bütün GSS borçlarını sıfırlayacak. İkinci ihtimale göre ise tıpkı geçmişte çıkarılan aflar gibi bir tarih belirlenecek ve bu tarihten önceki borçlar belirlenen tutarın altındaysa devlet tarafından borç tutarı silinecek.  Üçüncü senaryo ise ana paranın sabit kalarak, GSS prim borcunun faizinin silinmesini içeriyor. 

SİZİN DE BORCUNUZ OLABİLİR

Birçok vatandaş fark etmeden GSS prim borcuna sahip olabiliyor. Siz de e-Devlet üzerinden GSS prim borcunuzu sorgulayabilir ve arzu ederseniz borç ödemesi gerçekleştirebilirsiniz.

HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Denizli''de Kadın Buluşması''nda yapmış olduğu açıklamada, 6 ay sonra iktidara geldiklerinde birçok affı uygulamaya koyacaklarını söylemiş ve söz konusu aflar içinde GSS affına da yer vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar