Kılıçdaroğlu: Şahıs suni gerekçe yaratıyor!

Kılıçdaroğlu: Şahıs suni gerekçe yaratıyor!
Eskişehir'deki açılış töreninde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi politikasıyla ilgili mesajlar verdi. Erdoğan, 10 büyükelçi için "istenmeyen adam ilan edilmeleri için talimatı verdim" diye konuştu. Cumhurbaşkanının bu açıklamalarına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi.

Katıldığı açılış töreninde gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, büyükelçilerle ilgili olarak: "Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri'ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye'yi anlayacaksınız, bileceksiniz. Anlamadığınız gün terk edeceksiniz" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Erdoğan'ın yaptığı bu sert çıkışın ardından sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları yazdı:

"Ülkeyi hızla uçuruma sürekleyen Şahıs, bu sefer de "10 büyükelçinin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi emrini” vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına!"

kilicdaroglu-ic-007.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar