Kılıçdaroğlu: Onlar 5'li çeteler için çalıştılar Bay Kemal vatandaş için çalışacak!

Kılıçdaroğlu: Onlar 5'li çeteler için çalıştılar Bay Kemal vatandaş için çalışacak!
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir'de "Millet Buluşmasında canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu " Onlar 5'li çeteler için çalıştılar Bay Kemal vatandaş için çalışacak!" diyerek seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir''de "Millet Buluşmasında canlı yayında açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“ARTIK DEĞİŞİMİN ZAMANI GELDİ”

Türkiye''nin makus talihini bu meydanda yeneceğiz. Tıpkı atalarımızın yendiği gibi. Daha önce buraya geldiğimde söylemiştim, sakın unuttum sanmayın Balıkesir''e İstiklal Madalyası vereceğiz. Bay Kemal sözünden dönmez. Artık değişimin zamanı geldi. Çok kutuplaştık, çok ayrı yerlere savrulduk. Artık kucaklama zamanı, artık barışma zamanı. Evlerde sıkıntı var biliyorum, annelerin sıkıntısı var biliyorum. Bir anne ‘Çocuğumun beslenme çantasına yarım ekmek koyuyorum, araya salça sürüyorum’ diyor, bir çocuğumuz açsa 85 milyon açız demektir.

“BENİM SÖZÜM SÖZDÜR”

Hiç kimseyi ötekileştirmeden, tamamen 85 milyonun eşit olacağı bir Türkiye inşa etme zamanı. Söz veriyorum, 6 lider bir aradayız. Onlar 5''li çeteler için çalıştılar Bay Kemal vatandaş için çalışacak. 85 milyon birlikte çalışacağız, alın teri dökeceğiz. Bay Kemal''in sözü var hiç kimsenin yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye''yi inşa edeceğiz.

Bütün köy okullarını açacağız. Köyde öğretmen de olacak öğrenci de. Kimse köyü terk edip çocuğumu okutayım diye kente gelmeyecek.

“SEN EMEKLİYE PARA BULAMAZKEN 5''Lİ ÇETEYE BULUYORSUN”

2015''ten bu yana söylüyorum. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı''nda asgari ücret kadar ikramiye verin dedim. Benim sözüm sözdür emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı''nda asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Seçimden sonra her emeklinin bankada 15 bin lirası olacak. Bunu söyledim ''ya efendim parayı nereden bulacaksın diyorlar koro halinde. Sen emekliye para bulamazken 5''li çeteye buluyorsun. O parayı söke söke alıp işçiye, emekliye, alın teri dökene vereceğim.

O paralar 5''li çetelerin, uyuşturucu baronlarının değil 85 milyonundur. O parayı bulup Türkiye''ye getireceğim. Hakkı, hukuku, adaleti getireceğim.

Türkiye yol geçen hanı olmayacak. Bizim evlatlarımız işsiz. Suriye ile barışacağız ve onları göndereceğiz. Suriye''de de onların can ve mal güvenliğini sağlayacağız.

“DÜNE KADAR HAKARET ETTİĞİN ADAMIN AYAĞINA GİDİYORSUN”

Ne pahasına olursa olsun hiç bir vatandaşımızın başını öne eğdirmeyeceğim. Kuvâ-yi Milliye meydanındayız. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulamaya kalkıyorlar. Değeri 20 milyar dolar olan Tank Palet fabrikasını Katar''a peşkeş çektiler. Sözde biz milliyetçi değiliz onlar milliyetçi. Bay Kemal kimseye direnmez. Düne kadar hakaret ettiğin adamın ayağına gidiyorsun, gitmeyeceksin o zaman.

“KADİM KURUMU DA DÜZELTECEĞİZ”

Geçmişte MHP''ye ve AK Parti''ye oy veren vatandaşlara soruyorum: Bu mudur milliyetçilik? Önce Şanlıurfa''dan başlayıp sonra bütün çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz.

16 uçak var Cumhurbaşkanlığına bağlı, 16''sını satıp orman yangınlarını söndürmek için yangın söndürme uçağı alacağım. Yeni uçak filoları oluşturacağız. Kızılay''ın başındaki adamları alıp bu kadim kurumu da düzelteceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar