Hulusi Akar'dan itiraf gibi açıklamalar: ''Çözüm sürecinde terör örgütüne imkan ve fırsatlar verildi''

Hulusi Akar'dan itiraf gibi açıklamalar: ''Çözüm sürecinde terör örgütüne imkan ve fırsatlar verildi''
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Ticaret Odası’nın Nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 2013-2015 yılları arasında yürütülen çözüm sürecinin teröristlerin istismar ettiğini ve Türkiye'ye çok ciddi zaman kaybettirdiğini belirtti.

Şahin Yıldız / Günboyu 

Bakan Akar, deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında detaylı bilgi vererek, TSK''nın ve diğer devlet kurumlarının yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Ticaret Odası’nın Nisan ayı meclis toplantısına katılarak iş insanları ile buluştu.

Burada bir konuşma yapan Bakan Akar, gündemi değerlendirdi.

Akar şöyle konuştu “Devlet oraya koştu gitti. TSK gitti, gitmedi diyorlar. Böyle bir şey gerçek değil. İşin içindeyiz. Sabah saat 5’te Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Bizim her gece MSB’de, genelkurmayda, kara, deniz ve hava kuvvetlerinde 500 kişi çalışıyor. Bizim Libya’nın açığında 2 tane gemimiz var. Kamplarımız var. Bunlar çalışıyor. Saat 5’ten itibaren Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bakanlar, valiler, kaymakamlar, 2’nci ordu komutanı, tugaylar hepsi ayakta. Herkes orada. 05.45’te Mehmetçik 2. Ordu Karargahından çıkıyor. Orada kameralar gösteriyor. Adam halen ''gitmediniz'' diyor. Bu konularda polemik yapmamak lazım. Yanlış bu. Dolayısıyla silahlı kuvvetler ilk andan itibaren vatandaşın yanına koştu. O gün burada da Erkilet’te hava çok kötüydü. 3 defa pist temizlendi. 3 defa temizledikten sonra baktılar ki olmuyor, muhabere şartlarını yani uçak kayma riskini alarak Ankara, İstanbul ve İzmir’den AFAD ekiplerini almak üzere uçağı kaldırdık. Bütün gemilerimizi 7 buçuktan itibaren seferber ettik. Ankara’daki arama kurtarma timimiz 7 buçukta Etimesgut’taydı. Acil işler için olan ambulans uçağımız Eti’de pist başındaydı. Doktorlar bekliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar