Kılıçdaroğlu, gençlere seslendi: Dünya siyaset tarihi bunu yazacak!

Kılıçdaroğlu, gençlere seslendi: Dünya siyaset tarihi bunu yazacak!
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de Millet Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak gençlere seslenerek "Dünya siyaset tarihi bunu yazacak! Gidin oy kullanın" dedi. 

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir’de konuştu. İlk kez oy kullanacaklara seslenen Kılıçdaroğlu "Demokrasiyi getirecek olanlar sizlersiniz. Otoriter bir yönetimi demokratik yöntemlerle değiştirin. Kılıçdaroğlu, gençlere seslendi: Dünya siyaset tarihi bunu yazacak! Gidin oy kullanın" dedi. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Umutsuzluğu bu topraklarda bitireceğiz. unları deyince ''Parayı nereden bulacaksın'' diyorlar. Sen 5''li çetelere para bulurken para var ama vatandaşa yok. Ne dersen de ne söylersen söyle, onlardan o paraları son kuruşuna kadar alacağım ve millet vereceğim.

Mescid-i Aksa''da bir Türk vatandaşının gözaltına alınmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı adayı, "Herkesin kimliğine herkesin saygı duyması gerekir. Bu vatandaşımızın derhal serbest bırakılması gerekir. Bunu Eskişehir''den İsrail''e ve tüm dünyaya söylüyorum. Onun ibadetini yapmasına izin vereceksin.

44 bin 648 genç Eskişehir''de ilk kez sandığa gidecek. Türkiye''nin kaderini değiştirecek olanlar sizlersiniz. Demokrasiyi getirecek olanlar sizlersiniz. Otoriter bir yönetimi demokratik yöntemlerle değiştirin. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Mustafa Kemal''in ideallerine inanan herkesin demokrasiden, insan haklarından yana oy kullanmasını istiyorum.

Cumhurbaşkanlığında beni rahatlıkla eleştireceksiniz, gerçek anlamda demokrasi olacak. Biz birinci turda bu işi bitirmek zorundayız. Onun için ''birleşe birleşe kazanacağız''. Türkiye''de yeni bir tarih yazacağız. Buna inanmanızı isterim. Büyük sıkıntıları hep beraber çekiyoruz. Bu sıkıntılardan Türkiye''nin kurtulması lazım. Caddelerde, sokaklarda rahatlıklarla gezebilmeliyiz. Acılı günlerde kucaklaşmalı, sevinçli günlerde beraber olmalıyız.

“SOĞAN LÜKS OLMAYA BAŞLADI”

Türkiye''nin geldiği noktaya bakın. Soğan sorunu var mıydı? Soğan lüks olmaya başladı. Saman sorunu var mıydı, şimdi dışarıdan geliyor. Canlı hayvanı, eti, buğdayı, arpayı, yulafı dışarıdan getiriyorsun; bizim çiftçi nasıl geçinecek? Bir devlet kendi çiftçisiyle rekabet etmez. Biz kendimiz üretmeliyiz. Çiftçiye kırmızı mazot vereceğiz.

“BİZ İNSANCA BİR DÜZEN İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”

Gençler neden Türkiye''den umutsuz ve yurtdışına gitme düşüncesi hakim olmaya başladı. Gençler ''Üniversiteyi bitirsem asgari ücretle iş bulurum. Bu ücretle ne ev ne araba alabilirim. Ama başka ülkeye gidersem asgari ücretle bile bir süre sonra evim ve arabam da olur'' diyor. İş bulmak istiyorsanız, arabam olsun istiyorsanız, evim olsun istiyorsanız bu düzeni değiştireceğiz. Biz insanca bir düzen inşa etmek istiyoruz. Ne ezen ne ezilen, insanca hakça düzen için bu harami düzenini kuranları emekli etmemiz lazım. Eskişehir''de 100 bin öğrenci var. Yurt sayısı 15 bin öğrenci civarında. Gençlere sözüm var. 1 yıl içinde Türkiye''de yurt sorununu çözeceğim."

“EV SORUNUNU NEDEN ÇÖZEMEDİLER?”

TOKİ neden kuruldu, kira sorununu çözmek için. İnsanlar ucuz ve yaşanabilir evlere kavuşsun diye TOKİ kuruldu. 22 yıldır iktidardalar ve kira sorununu çözemediler. Şimdi insanlar kiraları ödeyemediği için dava açılmaya başladı. Milyonlarca dava devam ediyor. Ev sorununu neden çözemediler? Birinci yolu, yabancıya ev satmayacaksın. TOKİ, lüks konutlar yapmayacak, kıyak geçmeyecek; toplu konut yapacak ve insanların hizmetine sunacak. Asıl işlevine döndüreceğiz tıpkı Kızılay gibi. Kızılay çadır, kan satmayacak.

“2 YIL İÇİNDE KENDİ ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİZ”

Sınırlar niye korunmuyor? Neden yol geçen hanı. 3,6 milyon Suriyelinin ne işi var? Neden kendi ülkelerine göndermediniz? Yeri gelince şikayet ediyorsunuz, yeri gelince oyumuzu onlara vereceğiz diyorsun. Al sığınmacıları saraya yerleştir. Bizim çocuklarımız iş bulamıyor, onlar asgari ücretin yarısıyla çalışıyor. Onların emekleri de sömürülüyor. Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi ülkelerine, ırkçılık yapmadan göndereceğiz. Onların yollarını, okullarını, kreşlerini yapacağız.

“EKONOMİSİ YÜKSEK ÜRÜNLER YÖNETECEĞİZ”

Gençlerin bu ülkede rahat yaşayabilmeleri, iş-güç sahibi olabilmeleri için her türlü alanda yatırım yapacağız. Burası aynı zamanda üniversite ve sanayi kenti. Sanayici üretim yapıyor ama bunu Gemlik Limanı''ndan gönderemiyor. Çünkü demiryolu yok. O yolu yapacağız. Anadolu''yu bütün demiryolları ve limanlarını bağlayacağız. Biz kaliteli teknolojiye önem veren bir yatırım yapacağız. 300 milyar doları 5 yıl içinde getireceğiz. Samandağ ile Mersin arasını Akdeniz''in en güçlü üretim merkezi haline getireceğiz. Ekonomisi yüksek ürünler yöneteceğiz.

“SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ''Nİ KAÇIRDILAR”

Savunma sanayi üzerinden bizi suçlamaya çalışıyorlar. Savunma sanayi politika dışında yapılması gereken yatırımları yapmaktır. İlk adımı yapan Rahmetli Ecevit ve Turgut Özal''dır. ''İHA''ları kaldıracaklar'' diyorlar; senden çok daha güzelini yapacağım. Sen tank-palet fabrikasını Katar''a verdin, onu da TSK''ya vereceğiz. Dünyada hastanesi olmayan tek ordu TSK. Başta GATA olmak üzere tüm hastaneleri kapattılar. Bütün hastaneleri açıp ordumuza teslim edeceğiz. Süleyman Şah Türbesi''ni kaçırdılar, toprağımızı terk ettiler. O bayrak yine orada dalgalanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar