Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'nun kapısında 

Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'nun kapısında 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası, MEB ve TÜİK'in ardından Et ve Süt Kurumu binasına gitti. CHP lideri Kılıçdaroğlu burada içeriye alınmadı. Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'nu kapısında açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU, ET VE SÜT KURUMU'NUN KAPISINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Et ve Süt Kurumu''ndan randevu istediğini ancak yanıt gelmediğini kaydederek, bugün saat 10.00''da kuruma gideceğini belirtti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu binasına gitti. CHP lideri burada içeriye alınmadı.

Et ve Süt Kurumu''nun kapısı önünde Kılıçdaroğlu''nun açıklamaları şöyle:

Daha önce TÜİK''e gitmiştim. Emeklilerin, asgari ücretlilerin, memurların, dul ve yetimlerin haklarını savunmak için. Çünkü TÜİK, enflasyonu düşük göstererek milyonlarca insanın düşük zam almasının yolunu açıyordu. Buna toplumun dikkatini çekmek için TÜİK''e gitmiştim.

Daha sonra sözlü sınavda hakları yenen gençlerin uğradığı haksızlığı kamuoyuna duyurmak için MEB''e gitmiştim. Türkiye''de KPSS''de dereceye giren pek çok genç üzülerek ifade edeyim sözlü sınavda elenmişlerdi torpilleri olmadığı için.

Bugün Et ve Süt Kurumu''nun önündeyim. Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleri ile beraberim. Kadın milletvekilleri, bütün anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. Beslenme bir haktır. Yeterli beslenme bütün çocuklar için bir haktır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Bu çok ama çok önemlidir.

Tarım Bakanı dün katıldığı bir televizyon programında ''Türkiye''de aç ve açıkta kimse yok. Herkesin karnı tok'' diye bir açıklama yapıyor. Tarım Bakanı''nın Türkiye gerçeklerinden haberi yok.

Hacer Foggo şunları söyledi:

Yapılan bir araştırmada çocuklarda kansızlık çıktı, geçen hafta açıklandı. Bu ne demek, yetersiz beslenme demek. Bütün çocuklar bununla mücadele ediyor. Daha dün bir anne ile görüştüm "Çocuklarla beraber sahurda patates kızartması yedik, iftarda ise çorba içtik" dedi. Bir kasabın önünden geçerken yaşlı bir adam bana dedi ki "Kızım eskiden kuyumcu vitrinine bakardık, et değil mücevher sanki" dedi.

Güneydoğu''da çocukların çoğu bodur, bu da yetersiz beslenme demek. Yoksulluk ve açlık yok demek, bunu inkar etmek yanlış. Yoksulluğun olmaması benim temel hedefim, ben böyle bir dönem görmedim. Girdiğim her evde beslenme bozukluğu olan çocuklarla karşılaşıyorum. 

Cep telefonunu soracağınıza fakir mahallelerdeki çocukların kaç yaşında olduğunu sorun. Açlık var arkadaşlar, ben Türkiye''nin her yanında geziyorum ve siz de bu sokaklarda olun. Ya da gelin birlikte gezelim. Sayın Genel Başkanım''ın sözleri ile buradayım "Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" ve biz o son çocuğu bulana kadar çalışacağız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar