Kıbrıs'ta tartışma yaratan karar: Kanserli karısını öldüren adama mahkemeden tahliye!

Kıbrıs'ta tartışma yaratan karar: Kanserli karısını öldüren adama mahkemeden tahliye!
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Baf şehrinde yaşayan İngiliz David Hunter (76) kanser hastası olan eşinin talebi üzerine eşini öldürdüğünü kabul etmişti. Ocak 2022'den bu yana Lefkoşa'da tutuklu yargılanan David Hunter'a 'taksirle öldürme' suçundan 2 yıl hapis cezası aldı. 19 aydır tutuklu olan Hunter için tahliye kararı verildi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde kan kanseri karısını öldürmekle suçlanan 76 yaşındaki İngiltere vatandaşı David Hunter’a bugün görülen duruşmada "adam öldürmekten" 2 yıl hapis cezası verildi. 19 aydır cezaevinde olan Hunter'ın hukuk ekibi, hapishane yetkililerinin tahliye tarihini resmi olarak hesaplamasının ardından Hunter’ın bugün serbest bırakıldığını duyurdu.

The Guardian gazetesinin haberine göre, 52 yıllık eşi Janice Hunter'ı öldürdüğünü kabul eden David Hunter, ağır hasta olan eşinin kendisini öldürmesi için 'yalvardığını' iddia etmişti. David Hunter bunun üzerine eşi Janice'i evlerinde boğarak öldürmüştü. Ocak 2022'den bu yana Lefkoşa'da tutuklu yargılanan David Hunter'a 'taksirle öldürme' suçundan 2 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, hapishanede geçirdiği süreyi hesaba katarak David Hunter'ın tahliye edilmesine hükmetti.

"MAHKEMENİN KARARINDAN MEMNUNUZ"

Hunter'ın bu kararın ardından derhal serbest bırakılacağı açıklanırken, davada Hunter'ı savunan "Justice Abroad" (Yurtdışında Adalet) hukuki yardım grubundan avukat Michael Polak, konuya ilişkin açıklamasında, "Mahkemenin bugün verdiği karardan çok memnunuz; bu, David'in yakın zamanda serbest bırakılacağı anlamına geliyor" bilgisini paylaştı. Polak, "Böyle bir davanın Kıbrıs'taki bir mahkemede daha önce hiç görülmediği hesaba katıldığında, bu, kolay bir ceza pratiği değildi" değerlendirmesinde de bulundu.

"ZOR BİR DAVA OLDU"

Temmuz ayında hakkındaki 'tasarlayarak öldürme' suçlaması düşürülen, fakat 'taksirle öldürmek' suçundan suçlu bulunan David Hunter'ın bugünkü mahkeme kararından 'çok memnun olduğunu' aktaran avukatı Michael Polak, "Bu, dahil bulunanlar açısından trajik ve zor bir dava oldu. Fakat bugün verilen mahkeme kararı doğru karardı; bu karar, David ve ailesinin birlikte yas tutmasına izin verecek" ifadelerini kullandı.

"ANNEM ONU ÖLDÜRMESİ İÇİN BABAMA YALVARDI"

Kıbrıs'ta görülen dava boyunca David Hunter'a öldürdüğü eşi Janice ile tek çocukları olan Lesley destek vermişti. Lesley, lösemi hastası olan ve hareket edemeyen annesinin babasına 'kendisini katlanılmaz acıdan kurtarması için yalvardığını' anlatmıştı. Hunter, 18 Aralık 2021'de Paphos kasabasına bağlı bir köyde bulunan evlerinde eşini boğarak öldürmüştü. İngiltere'deki erkek kardeşini arayıp ne olduğunu anlatan Hunter, ardından kendisini öldürmeye çalışmıştı. Ötenazi ve yardımlı ölümün yasak olduğu Kıbrıs'ta David Hunter hakkında açılan dava 2 yıldır devam ediyordu. The Guardian'a konuşan Hunter, "Kıbrıs'ta kalmak istiyorum. Burası taşınmayı seçtiğimiz ülkeydi" diyerek, eşinin mezarına işaret etmiş ve "Ona yakın olmak istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar