Kentin en önemli tarihi sembollerindendi! Saatine kavuştu

Kentin en önemli tarihi sembollerindendi! Saatine kavuştu
Antalya, turizm açısından önemli bir kent olarak bilinir ve şehrin en önemli tarihi sembollerinden biri olan Saat Kulesi'nde üç yıldır devam eden restorasyon çalışmaları sona erdi.

Antalya'nın önemli sembollerinden biri olan ve Helenistik döneme dayanan bir yapı olan Saat Kulesi, burçlar üzerinde yer alır ve kule kısmı Bizans döneminde eklendi. 1900'lerin başında 2. Abdülhamid döneminde Saat Kulesi olarak inşa edildi. Ancak son 3 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları sonunda tamamlandı.

aw146801-17.jpg

Restorasyon sürecinde, kuledeki saatin orijinal olmadığı, plastik olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Antalya Valiliği, orijinal saatlerin bulunması için bir araştırma başlatmıştır. Araştırmalar sonucunda, orijinal saatlerin 1985 yılında kaybolmuş olabileceği değerlendirildi ve o dönemde takılan saatlerin de plastik olduğu belirlendi

aw146801-03.jpg

Saat Kulesi'nde kaybolan saat mekanizmasının ikizi İstanbul'da bir koleksiyonerde bulunmuştur. Antalya Valiliği, koleksiyonerle iletişime geçmiş ve mekanizmayı sponsorluk yöntemiyle satın alındı. Saat, "Saat Doktoru" olarak tanınan Recep Gürgen tarafından onarıldı. Saatin mekanizması ve kulede yer alacak dört kadran, bugün vinç yardımıyla çıkarılarak yerlerine monte edildi. İlerleyen günlerde saatin tamamen çalışır durumda olacağı ve açılışının yapılacağı bildirildi.

aw146801-10.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar