Kayseri’den Filistin’e yürüyorlar! Destek için bin 200 kilometrelik yola çıktılar

Kayseri’den Filistin’e yürüyorlar! Destek için bin 200 kilometrelik yola çıktılar
Kayseri Filistin ile Dayanışma Platformu üyeleri, ‘Zulme Sessiz Kalmak Zulümdür’ sloganıyla Filistin’e destek için yola çıktı.

65 kişilik grup, Kayseri-Niğde-Adana-İskenderun güzergâhını takip ederek Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçecek. Buradan Filistin’e ve ardından Kudüs’e ulaşmayı hedefliyorlar.

Yürüyüşe geçenler arasında Mavi Marmara gazileri de var. Platform üyeleri, destek için yaklaşık bin 200 kilometre yol yürüyerek Kudüs'e varmak istiyor.

d.jpg

Gönüllüler, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Bürüngüz Camii’nde dualarla uğurlandı. Burada konuşan Kayseri Filistin Dayanışma Platformu üyesi Sadi Özmen, “Kayserili kardeşlerimiz, yürekleri kardeşleriyle birlikte yanan insanlar. Şairin dediği gibi, ‘Dertsizlik büyük derttir. Dertlidir ehli iman.’ Yağmurlu bir günde evlerinde rahatça oturmak yerine, ‘dertlidir ehli iman’ ilkesine bağlı kalarak, kardeşlerimizin yanında olmak için yola koyuluyoruz.

df.jpg

Kayserimizden Filistin ile Dayanışma Platformu üyelerimiz ve Kayserililerin, Kayseri’den başlayarak Suriye üzerinden Kudüs’e kadar devam edecek olan bu yolculuğumuza hoş geldiniz. Allah kardeşlerimizin yolunu açık etsin. Bu uğurda niyetlerini hayırlı kılsın. Bu hayırlı yolculukta inşallah zulme karşı güçlü bir duruş sergilesinler” dedi.

aw053298-01.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar