Uzman isim uyardı! Çocuklarda grip ile alerjiyi karıştırmayın

Uzman isim uyardı! Çocuklarda grip ile alerjiyi karıştırmayın

Doç. Dr. Murat Cansever, çocuklarda özellikle bahar aylarında grip ile alerjiyi ayırt etmenin önemine vurgu yaparak, "Gereksiz ve yanlış ilaç kullanımı ve tedavilerle çocuğun yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliriz" dedi.

Bahar aylarında sıklıkla görülen alerji konusunda uyarılarda bulunan Cansever, alerjinin soğuk algınlığına benzer belirtiler gösterebileceğini belirtti. "Gereksiz ve yanlış ilaç kullanımı ve tedavilerle çocuğun yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliriz" diyen Cansever, "Mevsimsel polen alerjisi hastaların yaşam kalitesini düşürebilir. Sürekli burun akıntısı, hapşırık ve kızarıklık, çocukların hem oyun saatlerini hem de ders çalışma saatlerini ciddi şekilde etkileyebilir.

Tanının doğru konulması ve uygun tedavinin uygulanması dramatik sonuçlar sağlar. Birinci tedavi korunmadır. Polen önlemlerine dikkat etmek, polen alerjisi olan kişilerin polen bulunan alanlardan uzak durması gerekmektedir. Diğer tedavi ise semptomların tedavisidir. Tedaviden yanıt alınamazsa, hastanın duyarlı olduğu alerjenlere karşı aşı tedavisi başlatılır. Etkin tedavi 5 yıl olarak bilinmektedir. Bu yöntemlerle hastanın yaşam kalitesini artırabiliriz" şeklinde konuştu.

Alerjinin önceden tahmin edilebileceğini belirten Doç. Dr. Murat Cansever, "Bu hastalık önceden tahmin edilebilir. Egzama veya besin alerjisi gibi şikayetlerin olması, ilerleyen dönemlerde alerjik burun iltihabı veya astım olasılığını artırabilir. Bu nedenle, bu şikayetler olan bebekler düzenli olarak takip edilmelidir. Her hasta her polene alerjik olmayabilir, bu nedenle hastaların bireysel özelliklerine göre tedavi planlanmalıdır" dedi.