21 yıllık sır çözüldü! Ayşe Kavak'ın katili zaman aşımından serbest kaldı

21 yıllık sır çözüldü! Ayşe Kavak'ın katili zaman aşımından serbest kaldı
Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Yılanlı Dağı mevkisinde, , 21 yıl önce kuyuya atıldığı belirlenen Ayşe Kavak'ın cinayet şüphelisi M.A. (55), çıkarıldığı mahkemece zaman aşımı nedeniyle serbest bırakıldı.

DHA''nın haberine göre, Kayseri''nin Melikgazi ilçesi Yılanlı Dağı mevkisinde geçen mayıs ayında içinde su bulunmayan 10 metre derinliğindeki bir kuyuda kemik parçaları ve çantası bulunan Ayşe Kavak''ı öldürdüğü iddiasıyla mahkemeye sevk edilen M.A., zaman aşımı gerekçesiyle serbest bırakıldı. 

2001 yılında kaybolan ve kayıp ilanı verilen Ayşe Kavak''a ait kimlik bulundu. Polisin incelemesinin ardından kemikler, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu''na götürüldü. Polis, öldürüldüğü düşünülen kadının cinayet şüphelisini yakalamak için çalışma başlattı. Polis olayın meydana geldiği yerde inceleme başlattı.

Polis ekipleri Ayşe Kavak''ın gasp edilen cep telefonunu teknik takibe aldı. Kavak''ın cep telefonunun gasp edildikten sonra içine yeni sim kartı takılarak, kullanılamaya devam edildiği öğrenildi.  Ankara Adli Tıp Kurumu''ndan gelen otopsi sonuçlarının da ortaya çıkmasıyla cinayeti o dönemde çobanlık yapan M.A.''nın işlediği belirlendi. Şüpheli önceki gün adresine düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, ifadesinde cinayeti kabul etmedi. Ayşe Kavak''ı öldürmediğini söylediği öğrenilen cinayet zanlısı, suçsuz olduğunu söyledi.

 

 

2000 YILINDA AFLA TAHLİYE OLDU

Şüphelinin ayrıca, 1988 yılında 1 kişiyi bıçaklayarak öldürmesi nedeniyle 12 yıl hapis yattığı ve afla 2000 yılında tahliye olduğu öğrenildi. Şüphelinin cezaevinden çıktıktan 1 yıl sonra da Ayşe Kavak''ı ziynet eşyaları, cüzdanı ve cep telefonunu gasp etmek için öldürdüğü belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, olay tarihi 20 yılı geçtiği için çıkarıldığı mahkemece zaman aşımından serbest bırakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar