İktidar ortakları arasında ‘arazi’ krizi! Arsa satışı aralarını bozdu

İktidar ortakları arasında ‘arazi’ krizi! Arsa satışı aralarını bozdu
AKP ve MHP’nin arası bir arazi sebebiyle açıldı. Kastamonu’da, zamanında, “Alparslan Türkeş Botanik Parkı” yapılması planlanan arazi, MHP’li Belediye tarafından ikinci kez satışa çıkarılınca, Cumhur İttifakının iki partisi arasında sorun oluşturdu.

ARSA SATIŞI, AKP VE MHP'NİN ARSINI BOZDU

Geçmişte “Alparslan Türkeş Botanik Parkı” olması planlanan arazi, MHP’li Kastamonu Belediyesi tarafından ikinci kez satışa çıkarıldı. İktidar ortaklarını MHP ile AKP arasında sorun oluşturan ve bir zamanlar AKP Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü’nün, söz konusu arsa için “Bizim dönemimizde satışı yapılmamıştı” demesi, MHP’li Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nu kızdırmış, “Sizin döneminizde 100 dönüm yer satıldı, 17 tane daire satıldı” demişti.

Üzerinde çok sayıda yetişkin ağacın bulunduğu arazi için MHP’li Kastamonu Belediyesi, 16 bin 804 metrekarelik araziyi ikinci kez satışa çıkardı. Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, 26 Nisan 2022 tarihinde yapılacağı duyurulan söz konusu arsanın satış ihalesini, çıkan tartışmalar üzerine iptal etmişti.

İlk ihale için belirlenen 67 milyon 500 bin TL tahmini bedeli, 7 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan ikinci ihalede 103 milyon 500 bin TL’ye çıkarıldı. Botanik Parkı yapılması planlanan arazi geçen AKP döneminde planları değiştirilerek, konut alanına alınmıştı. MHP’li Kastamonu Belediyesi, geçen yıl 1 Ekim 2021 tarihinde Belediye Meclisi’nden söz konusu arazinin satılması yönünde karar çıkartmıştı.

İTTİFAKIN ARASINI AÇAN ARAZİ

Millî Gazete’den alınan habere göre, arazinin satılmak istenmesiyle ilgili olarak, AKP Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü’nün, “Bizim dönemimizde satışı yapılmamıştı” şeklinde açıklama yapması Cumhur ittifakı arasında gerilimi arttırmıştı. Ünlü özetle şunları söylemişti:

“Bizim dönemimizde satışı yapılmamıştı. Kuzeykent, yeni gelişen bir bölge. Bu bölgede nefes alacağımız alanların da oluşması ve kalması doğru olacaktır. Belki, farklı noktalarda daha âtıl durumda olan yerleri belediyemiz değerlendirebilirdi. Her arsa üzerinde bir şeyler yapmak zorunda değiliz. Burada da Kuzeykent''in geleceğine dönük, çok iyi düşünülmesi gereken bir alan. Hızlı karar vermek yerine toplumun diğer dinamikleriyle de bu konuyu istişare ederek karar alınmasının doğru olduğunu düşünüyorum.”

MHP’li Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu da AKP’li Başkanın açıklamalarının kendisini üzdüğünü belirterek özetle şunları söylemişti:

“ AK Parti döneminde de imar olan bir yer. Alparslan Türkeş Botanik Parkı’ydı ve ticari konuta Tahsin Bey döneminde alındı. ‘Bizim dönemimizde satışı yapılmamıştı’ dedi. Bizim dönemimiz ifadesi olunca, o zaman bana da bizim dönemimizi ifade etme şansı verilmiş olur. Şimdi ben soruyorum, sizin döneminizde 100 dönüm yer satıldı, 17 tane daire satıldı. Bunlar satılanlar, takaslar hariç. Dünya kadar da paralar geldi. Belediyeyi borçla devraldık, borç yiğidin kamçısıdır dedik, omuzladık, hizmet aksatmadan götürüyoruz. Belediye Meclisi var, Belediye iç organlarıyla kararını alıyor. Bunda birlikte arar alıyoruz. Bu karar alınmış bitmiş. Kaldı ki senin meclis üyelerin de buna tamam demişler.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar