Kastamonu Cide'de bir kişi aracıyla birlikte suya kapıldı

Kastamonu Cide'de bir kişi aracıyla birlikte suya kapıldı
Batı Karadeniz’de şiddetli yağışlar sel ve heyelanlara neden oldu. AFAD’ın son açıklamasına göre; Kastamonu’da 25, Sinop’ta iki kişi hayatını kaybetti. Bölgede yaşanan felakette tahliye işlemleri sürerken orkunç görüntüler de gelmeye devam ediyor. 

AFAD’dan yapılan açıklamada, Bartın Ulus İlçesinde sel afeti sonrası 323, Kastamonu’da 925, Sinop Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 472 afetzede helikopter ve botlarla tahliye edildi. Bölgede çok sayıda arama kurtarma helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor. Evlerinin çatısında mahsur kalan vatandaşlar Sahil Güvenlik, Jandarma ve Türk Hava Kuvvetlerine ait helikopterlerle bulundukları yerlerden alınıyor.

Kastamonu’nun selden en fazla etkilenen Bozkurt ilçesinde arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.

GÖZDEN KAYBOLDU

Kastamonu’ya bağlı Cide Belediyesi’nin Twitter hesabından paylaştığı video felaketin boyutlarını gözler önüne seriyor. “Sesimizi duyuyor musunuz?” yorumu ile paylaşılan videoda, sele kapılan bir aracın üzerinde mahsur kalan vatandaş, suların aracı yutması ile gözden kayboldu.

"TARİHTE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİK"

Öte yandan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, dere yataklarının hepsinin taştığını söyleyerek, "Tarihte böyle bir şey görmedik. Dere yataklarının hepsi taştı. İlçenin yarısı su altında kaldı. İlçede su dere gibi akıyor mahallelerde. Şaşkınla izliyoruz" dedi.

Başkan Civelek, su altında kala binalarda zemin katlarda mahsur kalan yaklaşık 40 kişiyi kurtardıklarını söyledi. Başkan Civelek, şu ana kadar can kaybı ve yaralı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar