En fazla zam ona geldi! Bir aylık harcama 2 bin 400 lira oldu

En fazla zam ona geldi! Bir aylık harcama 2 bin 400 lira oldu
Temel gıda ürünlerine her gün yeni bir zam gelirken açlık ve yoksulluk sınırı da arttı. Kasım ayında en fazla zam ise süt ve süt ürünlerine gelirken. Bir ayda 4 kişilik bir ailenin süt, peynir ve yoğurt harcaması 2 bin 400 liraya yükseldi.

KASIM AYI ŞAMPİYONU O! AYLIK HARCAMASI 2 BİN 400 LİRA OLDU

Ekonomik krizle baş etmeye çalışan vatandaşlar yaşanan her bir zam haberiyle sarsılmaya devam ediyor. Gıda ürünlerine gelen zamlar sonrası açlık ve yoksulluk sınırı artarken açlık sınırı bir önceki aya göre 434 TL artarak 8 bin 657 TL, yoksulluk sınırı ise 25 bin 422 oldu. Kasım ayında en fazla süt ve süt ürünlerine zam geldi.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası''nda (DİSK) yapılan araştırmada açlık ve yoksulluk sınırı, Kasım ayında da arttı. 4 kişilik bir ailenin bir ayda dengeli bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için belirlenen minimum tutar 8 bin 657 TL''ye çıktı. Kasım ayında en fazla zam süt ve süt ürünlerine gelirken 4 kişilik bir ailenin süt, peynir ve yoğurt harcaması 2 bin 400 TL''ye çıktı.

YOKSULLUK SINIRI 25 BİN 422 TL OLDU

Her gün gelen bir zam haberiyle ekonomik olarak fakirleşen vatandaş, temel gıdaları almada zorluk çekiyor. Yapılan araştırmalarda Kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırı da belli oldu. Bir önceki aya göre açlık sınırı 434 TL yükseldi. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 25 bin 422 TL oldu.

BİR AYLIK HARCAMA 2 BİN 400 TL''YE ÇIKTI

Show Haber''de yer alan göre kasım ayında en fazla zam süt ve süt ürünlerine geldi. Araştırmada 4 kişilik bir ailenin süt, peynir ve yoğurt harcaması bir önceki aya göre 231 TL artarak 2 bin 400 TL''ye çıktı. Sebze harcaması bir önceki aya göre 29 TL, bir önceki yıla göre ise 772 TL artarak bin 112 TL oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar