Karar yazarı İbrahim Kahveci'den olay yazı: Türkiye'deki zekâ geriliğine AKP'den örnekler verdi

Karar yazarı İbrahim Kahveci'den olay yazı: Türkiye'deki zekâ geriliğine AKP'den örnekler verdi
Karar yazarı İbrahim Kahveci, köşe yazısında Türkiye’nin gerileyen zekâ sorununu kaleme aldı. Kahveci, devletin verdiği eğitime güvenin çok düştüğünü ve ailelerin gelir durumları ile ilgili çocuğun aldığı eğitimin kalitesinin değiştiğini ifade ederken verdiği örnek dikkat çekti.

Karar yazarı İbrahim Kahveci, köşe yazısında Türkiye’nin gerileyen zekâ sorununu yazdı. Kahveci yazısında, geliri yüksek aile ile geliri olmayan ailelerin çocuklarının hayata haksız rekabet ile başladığını ifade etti.

Kahveci yazısında, "1. çocuk ailesinin yüksek eğitim harcaması ile 90 zeka seviyesi ile iyi bir okul okuyor. 2. çocuk ise 110 zeka seviyesi ile ilk çocuğun çok daha gerisinde bir okul okuyor. Mesela doktor veya mühendis olması gereken çocuk Türkiye’nin 202 üniversitesinden sonuncu sıralardan mezun olup bir markette kasiyerlik yapıyor. Ama 1. çocuk ise ilk sıralardaki üniversiteden mezun olup kapağı kamuya atarak ülke yönetiminde söz sahibi oluyor" dedi.

Toplum içerisinde zekâ kapasitesinin tam olarak kullanılmadığını ve zekâ geriliği yaşandığını aktaran Kahveci, yazısında, cari açık ve artan faizlerin kısa vadeli sorunları olduğunu belirtti. Kahveci, Türkiye'de asıl sorunun zekâ gerilemesinin de unsuru olan yapısal çöküş olduğunu kaydetti.

Kahveci'nin "Türkiye'nin gerileyen zekâ sorunu" başlıklı köşe yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkede toplam zekâ gerilemesine bir kaç örnek vermek isterim.

Mesela AK Parti her bir zıt kutbun iki tarafında da yer alıp seçim kazanabiliyor. Düşük faizi savunarak seçim alıyor ama yüksek faizle de seçim kazanıyor. Ya da çözüm sürecinde doğrudan terör örgütü ile temas kurarak seçim kazanabiliyor ama sonra TC’nin yasal partisi ile teması bile muhalefet için teröre destek gösterip yine kazanabiliyor. İslami açıdan çok büyük günah olan beytülmal hakkında her türlü şaibeyi önemsiz kılabiliyor ve sadece sembolik değeri olup hiçbir günah-sevap ilişkisi olmayan seccadeyi devasa sorun yaparak yine kazanabiliyor.

Toplumda ortalama zekâyı yükselten orta sınıfı hain-satılmış-dış güçlerin temsilcileri gibi gösterip, taban sınıfın üzerinden yüründüğünde de zekâ seviyesi ve yönetimi karşımıza çıkıyor.

İyi ama zekâ gerilemesi bizi nereye götürecek?

Tek kelime ile söyleyeyim: YIKIMA..."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar