CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken Meral Akşener talimatı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken Meral Akşener talimatı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Afyonkarahisar’da CHP'yi hedef alan konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken bir talimat geldi.

Afyonkarahisar’da, seçim süreci ile ilgili önemli noktalara değinen ve daha pek çok konuda açıklamalarda bulunan Akşener, kaybedilen 2023 seçimlerine ilişkin, isim vermeden Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerine 26 Ağustos'ta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'yi hedef alan konuşmaları için cevap niteliğinde açıklama yapmamalarını istedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün aktardığına göre; bazı CHP milletvekilleri, bu konuda açıklamanın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu veya Parti Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yapılabileceğini, kendilerinin bu konuda açıklama yapmamalarının istendiğini söyledi.

Özellikle ittifakla ilgili konularda partide çok seslilik olmamasının istendiğini kaydeden bir CHP yöneticisi, şunları kaydetti:

"Bu ittifak kolay kurulmadı. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bazı büyük şehirlerde belediye başkanlıkları kolay kazanılmadı. Bu seçim döneminde de bazı iş birlikleri yapılması gerekiyor. Aksi durum sadece AKP'nin işine yarar. Her kafadan bir ses çıkması doğru olmaz. Aynı duyarlılığı seçimde ittifak yaptığımız partilerden de bekliyoruz. Yapılan açıklamalardaki sözlere de dikkat edilmeli. Her zaman siyasette nezaketi elden bırakmamalıyız, çok sert açıklamalardan kaçınmalıyız.”

Öte yandan Kılıçdaroğlu, 31 Ağustos'ta gazetecilerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin soruları cevaplandıracak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar