Devlet Bahçeli 6 dönüm arazi satın aldı: hangi şehirde cemevi yaptırıyor

Devlet Bahçeli 6 dönüm arazi satın aldı: hangi şehirde cemevi yaptırıyor
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde 12 yıl önce satın aldığı geçtiğimiz yıl ise hibe ettiği 6 dönümlük arazisine cemevi yapılacak. Cemevinin temeli ise 2 Eylül’de atılacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 12 yıl önce Hacıbektaş ilçesinde satın aldığı araziye cemevi yapılacağı açıklandı. Bahçeli, Horasan Erenleri Federasyonu’na hediye ettiği Nevşehir Hacı Bektaş’taki 6 dönüm araziye yapılacak cemevinin temeli 2 Eylül’de atılacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, cemevinin mimarisinde Hacı Bektaş Külliyesi’nden ilham alındığını aktardı. Federasyon yetkililerinin söz konusu cemevine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin isminin verilmesi teklifinde bulunduğunu belirten Yıldırım, “Genel Başkan kabul etmedi. Horasan Erenleri’nin isminin yaşatılması için ismi Horasan Erenleri Cemevi olacak. Genel Başkanımız burayı ‘Siyasi bir talebimiz yok’ diyerek verdi” şeklinde konuştu.

Alevilerin kendi inançlarını, geleneklerini olduğu gibi yaşamalarını hedeflediklerini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Horasan Erenleri Cemevi’ni özelikle vurguluyoruz ki, Anadolu’ya İslam’ı yayanlar, Türklüğü getirenler bunlar. Horasan Erenleri Cemevi, bundan sonra Türkiye’de örnek olsun. Biz, Alevilik Horasan’dan nasıl çıktıysa burada yaşatılsın istiyoruz. Tüm maksadımız doğru şekilde, doğru bir kaynaktan yaşatılması. Almanya’sı, İngiltere’si, Avusturya’sı ‘Ali’siz Alevilik bir dindir. Aleviliğin Ali ile, Ehlibeyt’le, İslam’la alakası yoktur’ algısı yaparak ayrı bir din çıkartmaya çalışıyor. Böyle bir akım var. Bu aklın Türkiye’deki savunucusu da HDP ve CHP’dir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar