Karapınar'da hasat bitti: Kışa rağmen 2 milyon 100 bin ton...

Karapınar'da hasat bitti: Kışa rağmen 2 milyon 100 bin ton...
Konya'nın Karapınar ilçesinde toplanan şekerpancarı hasadı depolardan taşınarak Eskişehir'deki şeker fabrikalarına götürülüyor.

Konya'nın Karapınar ilçesinde, tarlalardan sökülen şeker pancarları, kış mevsimine rağmen yurdun dört bir yanındaki fabrikalara nakledilerek şekere dönüştürülüyor.

Karapınar'da ekilen 300 bin dekarlık alandan yaklaşık 2 milyon 100 bin ton şeker pancarı hasat edildi. Hasat sonrasında depolama alanlarında biriken pancarlar, kış aylarına rağmen Ereğli, Ilgın ve Eskişehir'deki şeker fabrikalarına naklediliyor. Henüz yağış olmaması sebebiyle nakliye işlemleri devam ediyor. Bu durum, nakliyeci esnafını memnun ediyor.

hasat.jpg

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, pancarın sadece ilçe için değil, tüm Türkiye için stratejik bir ürün olduğunu vurgulayarak, şeker pancarının Türkiye genelinde ciddi istihdam sağlayan önemli bir ürün olduğunu belirtti. Karapınar'ın, 2023 yılı itibariyle Türkiye genelinde en fazla şeker pancarı ekilen yer olduğunu ifade eden Üner, ilçenin 1 milyon 660 bin tonluk kotasının Türkiye'deki birçok fabrikanın sahip olduğu tonajı aştığını dile getirdi.

Şeker pancarının nakliyesini gerçekleştiren kamyon şoförleri de bu sürecin kendileri için oldukça memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar