Zincir marketlerde yeni dönem başladı: Resmen zorunlu oldu

Zincir marketlerde yeni dönem başladı: Resmen zorunlu oldu
Zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber zorunlu hale getirildi.

Çölyak Vakfı'nın Ticaret Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale geldi. Yayımlanan kararın ardından, zincir marketler glütensiz ürünler gibi özel ihtiyaçları karşılamak amacıyla özel reyonlar açarak önemli bir eksikliği gidermeye yönelecek.

Bu karar, glüten intoleransına sahip bireyleri ve çölyak hastalarını yakından ilgilendirerek glütensiz un, ekmek ve atıştırmalık ürünlerin daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşmasına katkı sağlayacak.

GLÜTENSİZ BESLENMEYİ TERCİH EDENLER İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME YAŞANDI

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, Çölyak Vakfı'nın Ticaret Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda ortaya çıkan yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Bu karar, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir gelişmedir. Böylelikle, glütensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını tahmin ediyoruz. Tüketici taleplerini göz önünde bulundurarak insan odaklı bir adım attık. Daha sonra vakıf ve derneklerle iş birliği yaparak Sinangil Gluten Yok markamızı geliştirdik. Markamızı tüketicilerle hızla buluşturmanın ardından, rafta daha fazla yer edinme amacıyla çalışmalarımızı hızlandırdık. Ticaret Bakanlığı'nın bu önemli kararını alan ve sürece katkıda bulunan vakfa teşekkürlerimi sunuyorum. “ şeklinde açıklama yaptı.

GLÜTENSİZ ÜRÜNE ERİŞİM KOLAYLAŞTI

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar ve Perakende Ticaret Dairesi Başkanı Burak Kaplan ile gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda büyük zincir marketlerde glütensiz ürün reyonlarının olmaması ve çölyak hastalarının ürünlere erişimindeki zorlukları ileten Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi, bu kıymetli yönetmeliğin resmi gazetede duyurulmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Zincir marketlere yönelik alınan önlemlerle birlikte çölyak hastalarının okullar, hastaneler, kamu ve özel kuruluşlar ile işletmelerde glütensiz ürünlere ulaşabilmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar