Karadeniz’de neler oluyor? Esrarengiz sesin sırrı saatlerdir çözülemedi

Karadeniz’de neler oluyor? Esrarengiz sesin sırrı saatlerdir çözülemedi
Karadeniz’de duyulan esrarengiz ses duyanları endişelendirdi, sesin sırrı 36 saattir çözülemedi. Bu ses depremin habercisi mi?

Karadeniz'in kıyı şeridinde bulunan Bartın, Zonguldak, Sakarya, Düzce, Kastamonu, Sinop, Samsun gibi şehirlerde cuma akşamı saat ardı ardına patlama seslerini andıran sesler duyuldu.

AYNI GECE 5 KEZ TEKRARLADI

Bu seslerle birlikte bazı evlerde kapı ve pencerelerde hafif bir titreme yaşandı. İlk başta deprem olduğu düşünülen olay, aynı akşam saat 22.30'a kadar belirsiz aralıklarla 4-5 kez daha tekrarlandı.

aw139464-02.jpg

Ancak yapılan incelemelerde sesin deprem kaynaklı olmadığı anlaşıldı. Bu durum sahil kentlerinde tedirginliğe neden oldu ve bölgedeki güvenlik ekiplerine birçok ihbar yapıldı. Polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri olay yerlerine sevk edilerek geniş çaplı bir arama başlatıldı.

HEM KARADA HEM DENİZDE KAYNAĞI ARAŞTIRILDI

Karadeniz'in limanlarından uluslararası sulara kadar geniş bir alanda sahil güvenlik botları tarafından arama yapıldı. Karada ise jandarma ve polis ekipleri sesin kaynağını araştırdı.

aw139464-01.jpg

“BOĞUK BİR PATLAMA”

Sosyal medyada da gündeme gelen bu patlama sesini duyanlar, sesin tarifini "boğuk bir patlama" veya "gök gürültüsü ile patlama sesi arasında bir ses" olarak yaparken bazıları da evlerinde kapı ve pencerelerde hafif bir sarsıntı hissettiklerini belirtti.

KIYI ŞERİDİNDE ALARM VERİLDİ

Sesin duyulduğu kıyı şehirlerinden Bartın'ın Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde de güvenlik ekipleri alarma geçti. Sahil güvenlik ekipleri, liman ve kıyı şeridinde detaylı arama ve tarama çalışmaları yaparken, polis ve jandarma ekipleri de sesin kaynağını bulmaya çalıştı.

KAYNAĞI TESPİT EDİLEMEDİ

Yapılan araştırmalarda ne radarlar ne de sensörlerin sesin kaynağını tespit edemediği belirlendi. Ancak Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, sesin kaynağının Kastamonu semalarında planlı bir eğitim uçuşu gerçekleştiren savaş uçakları olabileceğini ifade etti. Bu durumda, sesin nedeni olarak sonik patlamalar gösterildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar