2015 yılında ilk kez görülmüştü yeniden hortladı! Hayvanlardan insanlara bulaşıyor

2015 yılında ilk kez görülmüştü yeniden hortladı! Hayvanlardan insanlara bulaşıyor
Koronavirüs salgını sonrasında dünya genelinde salgın hastalıklara karşı sıkı önlemler alınmış olsa da, virüslerin mutasyona uğramasıyla tekrar ortaya çıkıyorlar. Alaska'dan gelen son uyarı ise tüm dünyayı endişelendirdi.

Alaska'daki sağlık yetkilileri, eyaletteki ilk ölümcül Alaskapox vakasını doğruladı. Bu viral hastalık insanlardan hayvanlara bulaşabiliyor ve belirtileri oldukça iç karartıcı. 2015 yılında ilk kez keşfedilen ancak o zamandan beri görülmemiş olan Alaskapox virüsü, yeniden hortladı. Ve bu virüs insanlarda ölümcül vakalara yol açıyor.

İLK VAKA GÖRÜLDÜ

Anchorage Daily News'in haberine göre, Kenai yarımadasından bir yaşlı adam, ocak ayı sonlarında Alaskapox enfeksiyonu geçirerek yaşamını yitirdi. Bu durum, Alaska'da Alaskapox vakasının ilk ölümle sonuçlandığını gösteriyor.

gghbsn4w4aaupjf.jpg

VİRÜSÜN HAYVANLARDAN İNSANA BULAŞMA RİSKİ BÜYÜK

Yetkililer, halkı paniklememeleri ancak daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyorlar. Alaskapox virüsünün semptomlarını tanıyarak sağlık uzmanlarına başvurmalarını öneriyorlar. Ancak şu ana kadar Alaskapox'un insanlar arasında bulaştığına dair herhangi bir kanıt bulunmamakla birlikte, virüsün hayvanlardan insanlara bulaşma riski oldukça yüksek.

unnamed-file-1024x576.webp

Alaskapox virüsü, çiçek, maymun çiçeği ve inek çiçeği virüsleriyle aynı cinsten olan çift sarmallı DNA virüsü. Virüs, genellikle küçük memelilerde bulunuyor ve insanlara bulaşıyor. Alaskapox virüsünün insandan insana bulaşma riski henüz belgelenmemiş olsa da, virüsün neden olduğu cilt lezyonları olan kişilerin bu bölgeleri kapalı tutması tavsiye ediliyor.

7.jpg

Alaska'daki sağlık yetkilileri, halkı bilinçli olmaya ve alınan önlemlere dikkat etmeye çağırıyor. Bu yeni ve ölümcül virüsün kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar