Karabük İl Sağlık Müdürlüğü'nden yalanlama

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü'nden yalanlama
Karabük'te Karabük Üniversitesi'ndeki Türk ve Afrikalı öğrenciler arasında yaşanan cinsel birlikteliklerin HIV ve HPV pozitif vakalarında artışa neden olduğu ve hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddiaları, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yalanlandı.

Sosyal medyada bir paylaşımda, Karabük Üniversitesi'nde Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu nedenle hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti. Ancak bu iddia, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile yalanlandı.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, sağlık tesislerinde halk sağlığını ilgilendiren hastalıkların yakından takip edildiği ve düzenli kayıt tutulduğu belirtildi. İl genelinde HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi bir anlamlı değişiklik bulunmadığı vurgulanırken, son günlerde bu hastalıklarla ilgili sağlık tesislerine herhangi bir başvurunun olmadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, sağlık çalışanlarını zan altında bırakan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve sağlık sisteminin kayıtsız girişlere izin vermediği vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar