Kandil simidi tarifi (mahlepli- mahlepsiz): Kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Kandil simidi tarifi (mahlepli- mahlepsiz): Kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Bu özel günde Kandil simidi yapmak isteyenler için mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidinin tarifi nedir? İşte kolay yapımı ile mahlepli, mahlepsiz kandil simidi tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Kolay kolay bayatlamayan, kıyır kıyır ağızda dağılan kandil simidi tarifi nasıl yapılır merak edenlere, İşte mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi...
 
KANDİL SİMİDİ (MAHLEPLİ) TARİFİ MALZEMELERİ
 
4,5 su bardağı un
 
125 gram eritilmiş tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
1,5 çay bardağı sulu yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 tatlı kaşığı şeker
 
Yumurta
 
Susam
 
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
 
Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.
 
Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun.
 
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
 
Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin.
 
Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın.
 
Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
 
180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
 
Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
 
KANDİL SİMİDİ (MAHLEPSİZ) TARİFİ MALZEMELERİ
 
1 yumurta sarısı
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
 
1,5 çorba kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
125 gram tereyağı
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 çay kaşığı kabartma tozu
 
3 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
1 yumurta beyazı
 
Susam
 
Çörek otu
 
MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
 
Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırın.
 
Ardından un ve kabartma tozu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
 
Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
 
Elle açıp çay bardağının ağzını kullanarak yuvarlaklar kesin.
 
Yuvarlakların ortalarını da şişe kapağı ile kesin.
 
Ardından yumurta beyazına ve susama bulayın.
 
180 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar