Kamu mühendislerinden maaş ve kanun talebi

Kamu mühendislerinden maaş ve kanun talebi
Kamu Mühendisleri Platformu üyeleri, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle bugün İstanbul’daki Kadıköy İskelesi önünde eylem yaptı. Mühendisler, maaşlarının düşüklüğü ve özlük hakkı sorunları nedeniyle hükümetten talepte bulundu.

Kamu Mühendisleri Platformu üyeleri, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle Kadıköy İskelesi önünde bugün eylem yaptı.

Mühendisler adına açıklama yapan Vedat Yılmaz, meslek bazlı yapılan düzenlemelerin hiyerarşik yapıyı bozan ücret eşitsizliğine, statüler arasındaki barışın negatif yönde değişmesine, bazı unvanların pozitif ayrışmasına, kamuoyu oluşturamayanların geri planda kalmasına sebep olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"KAMU MÜHENDİSLERİNİN GELİRİ, AMİRİ OLDUĞU PERSONELDEN DÜŞÜK"

Kamu mühendisleri, denk sayıldığı mesleklerin ve daha birçok meslek grubunun gelir olarak çok gerisinde kalmıştır. Hatta amiri olduğu personelden dahi oldukça düşük gelire sahiptir. Kamu mühendisleri en mağdur meslek grubu olmuştur. Yıllardır hakları teslim edilmemiştir.

km2.jpeg

7’nci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde mühendisleri temsil etmek için toplu sözleşme masasına oturanlardan yaşanan mağduriyetin giderilmesi beklenmektedir.

Kariyer meslek grupları arasından oluşan gelir adaletsizliğinin giderilmesi için kamuda çalışan tüm mühendislere aldıkları büyük sorumluluğun ve özverili çalışmaların karşılığı olarak ‘teknik sorumluluk ödemesi’ adı altında diğer meslek gruplarına yapıldığı gibi yeni bir ödeme kalemi oluşturulmasını talep ediyoruz.

"MÜHENDİSLİK KANUNU TALEP EDİYORUZ"

Bilgi birikimimizin, deneyimimizin, tecrübemizin değerlendirilmesi ve özel ihtisas gerektiren mühendislik mesleğinin unvan, yetki, kapsam, çalışma şartları, kariyer basamakları, meslekte uzmanlaşma, mesleki gelişimin düzenlenebilmesi için bir ‘Mühendislik Meslek Kanunu’ talep ediyoruz.

Ocak ve temmuz aylarında yapılan maaş zammı düzenlemeleri genel düzenlemeler olduğu için kamu mühendislerine etkisi olmamakla beraber kanunlarca denk sayıldığı meslek grupları ile arasındaki gelir farkının daha da açılmasına sebep olmuştur.

"TÜM KAZANIMLAR EMEKLİLİĞE YANSITILMALI"

Kamu mühendisi gelirinin yakın zamana kadar benzer gelire sahip olan ve kamuda mühendise denk kabul edilen mesleklerin gelir seviyesine yükseltilmesini talep ediyoruz. Tüm kazanımların emekliliğe yansıtılmasını ve emekli mühendisler için de ilave emeklilik ödeneği gibi bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.

Kamuda çalışan mühendis, mimar, şehir plancısı, peyzaj mimarı, iç mimar ve bu mesleklerin kamudan emekli olanlarının mağduriyetlerin giderilmesi, sorunlarının çözülmesi, haklı taleplerin karşılanması için devlet yetkililerine sesleniyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar