Kamu işçisi ne kadar zam alacak? Detaylar ortaya çıktı

Kamu işçisi ne kadar zam alacak? Detaylar ortaya çıktı
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’da çalışan işçileri de ilgilendiren kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler devam ediyor. İşte gelen son bilgiler ve tahminler...

ASLIHAN KAMER TÜREL CAYMAZ / GÜNBOYU

Seçimlere geri sayım sürerken emekli zammı sonrası gözler bu kez kamu çalışanlarına çevrildi.

Kamu işçisine zam için taraflar bugün bir araya gelirken, masadaki rakamlar da ortaya çıktı.

Karayolları, Demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor.

Birlikte hareket eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ''in işçi kesimini temsil ettiği görüşmelerde, gözler, işverenleri temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası''na (TÜHİS) çevrildi.

İŞTE İŞÇİNİN TALEPLERİ

İşçi tarafının 20 Ocak''ta sunduğu taleplere karşı TÜHİS''in, bugün yapılacak görüşmede ilk teklifini masaya getirmesi bekleniyor.

Görüşmelerde, işçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ''in belirlediği ortak taleplerde, "aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, bunun yapılmasının ardından bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi" yer alıyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar