Kalyon'dan Karapınar Güneş Enerjisi Santrali için 812 milyon dolarlık yatırım

Kalyon'dan Karapınar Güneş Enerjisi Santrali için 812 milyon dolarlık yatırım
Kalyon Enerji, Karapınar Güneş Enerjisi Santrali için 812 milyon dolarlık finansman sağladı. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, "Gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma ile kıymetli bir kaynağı temin etmiş bulunuyoruz." dedi.

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı büyük enerji santrallerinden Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali, finansman anlaşması imzalandı. Kalyon Enerji, Kalyon Karapınar Güneş Enerji Santrali için İngiliz İhracat Kredi Ajansı UK Export Finance (UKEF), J.P. Morgan Chase Bank, Denizbank, Garanti BBVA, Türkiye İş Bankası, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası ile 12 yıl vadeli toplam 812 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladı.

"ÜLKEMİZE VE EKONOMİMİZE BÜYÜK FAYDASI OLACAK"

Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali finansman imza töreninde tv100'e açıklamalarda bulunan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, "Gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma ile kıymetli bir kaynağı temin etmiş bulunuyoruz. İnşallah ülkemize ve ekonomimize büyük faydası olacak. Yabancı bir finansman kaynağı ülkemizin ve Kalyon Holding'in güvenilirliğini ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi santrali tamamlandığında, tek bir saha üzerine kurulu Avrupa’nın en büyük güneş santrali olacak.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar