Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler: Burnunuzdan fitil fitil getiririm

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler: Burnunuzdan fitil fitil getiririm
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğku partisinin grup toplantında konuştu. Erdoğan'a 'Ekonomide Kurtuluş Savaşı vermek istiyorsan bu 5 maddeyi yerine getir' diyen Kılıçdaroğlu ekledi: 'BAE'ne bu ülkenin HAVELSAN'ını, ROKETSAN'ını, ASELSAN'ını satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm...'

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları;

-Bizleri izleyen dinleyen herkese selamlarımızı gönderiyoruz. Gönül ister ki sözlerime acı sözlerle başmayalım ama İmranlı Belediye Başkanımızı genç yaşta kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz.

'ORTAK TALEBİM' DİYEREK AÇIKLADI

-Bütün arkadaşlarım olağanüstü bir çaba harcıyorlar. Türkiye'nin her yerine gidiyorlar, herkesi dinliyorlar. Hepsinden ortak talebim söylediğimiz her sözü gittiğiniz her yerde dinlendireceksiniz. Ortak bir ses Türkiye'de yankılanmalı.

-Ekonomideki sorun çok ciddi, mutfaklarda yangın olduğunu çok iyi biliyoruz.
Bir anne 'kapı kapı para dleniyorum. Çocuğumu kurtarın. Millet öldü öldü. Buramıza geldi' diyor. Saray duyar mı, duyamaz. Onlar farklı yerde Lale Devri'ni yaşıyor.

-Önceden AKP'ye oy veren bir yurttaş 'Milletimizin alım gücü kalmadı diyor...' Iğdır'dan bir vatandaşımız tüp fiyatlarına isyan ediyor ve 'dış güçler hepsi yalan hepsi dolan' diyor. E biz de biliyoruz bunları. 

'AKP'YE OY VERENLERE SESLENİYORUM...'

-Geçmişte AKP ve MHP'ye oy verenlere sesleniyorum. Daha kışın başında bu zamlar gelmeden dedik ki 'zamlar gelecek'. 'Bir kış fonu kurun' dedik. 'Vatandaş zorluk çekmesin' dedik. Yapmadılar. KDV yerine TRT'de payını düşürdüler.

-Biz Kara kış fonunu kendi belediyelerimizin olduğu yerde kurduk. Çok sayıda vatandaşın elektrik, doğalgaz faturlarını ödedik. Geliyor gelmekde olan. 6 ayda bütün çarklar dönecek. Ülke büyüyecek.

ÇİFTÇİNİN FAİZ BORCUNU SIFIRLAYACAĞIZ

-Bir çiftçi tutuklandı. İbrahim Kaya. Tarım Bakanı yüzde 71 faizle çiftçiinin boynunu sıkıyor. Faizi indirdim diyorsun kimin faizini inriyorsun. Çıkıyor ' ben faize karşıyım' Nasıl karşı olmak bu.

-Binlerce çiftçi faiz kıskacında. İbrahim Kaya adına sesleniyorum. Çiftçinin faiz borcunu sileceksin. Silmiyorsun, indirdim diyorsun. İndirdiysen bu rezalet ne?

-Kadın- erkek eşitliği diyoruz. Kadınlar her yerde ekmek parası için çalışıyor. Siyaset de neden olmasın. Bütün kadınlar cinsiyet kotas yüzde 50 olsun dedi. Kadın kardeşim sen eğer demokrasi istiyorsan. Bu kanın teklifine kim hayır diyorsa ona oy vermeyeceksin.

-Yüzde 50 cinsiyet kotası bakalım kim onay verecek, kim vermeyecek.

Hayır derlerse seçimde onlara desr vermek sizlerin görevi.

-3 Aralık Dünya Engelliler Günü Eskişehir'den 3 kardeşimiz burada. Ek kontenjanın kullanılmlasını istiyorlar. Kontenjan var. Yüzde 3. Atama yapılmıyor, boş tutuyorlar. Engelli kardeşlerim gidip AKP'nin kapısını çalma. 'Ya kadroları doldur ya da sana oy yok' diyeceksin.

ASGARİ ÜCRET

3 konfederasyonun görüşüne katılıyoruz. Asgari ücretle ilgili şunlar demişler: "Pazarlık ücreti değildir, işçiler yılın son 4 ayında eksik ücret almak durumundadır. Net olarak açıklanmalıdır. Bürüt açıklıyorlar. Bir ek yük gelmemesi için askeri ücretin vergi dışı tutulması lazım" Dediklerine katılıyoruz. Bunu da herkesin bilmesini isterim.

EKONOMİDE KURTULUŞ DAVAŞINI VERMEK

İyi de memleketi bu savaşı verecek konuma kim getirdi? Kim yönetiyordu bu memleketi? Bay Kemal mi yönetiyordu?

5 TEMEL KURALI YERİNE GETİR 

-Sayacağım 5 maddeyi yerine getir. 

1-Ekonomik sosyal konseyi topla. Yani işçiyi, çiftçiyi, esnafı topla. Başkanları topla. Dertlerini dinle. Dedbili kıyafet diyorlardı. Ne gerek var. 

-TOBB Başkanını, dernekleri çağırıp soracaksın. hangi çağda yaşıyorsun sen. Bir uzun masa olacak. masa başına oturacaksın. Sen seviyorsun masa başını yine otyr oraya. Dertlerini anlatacak sen de dinleyip notlarını alacaksın. Nasıl çözeceklerini düşüneceksin.

-Biz ekonomi kurtuluş savaşı vereceğiz diyorsun, nasıl vereceğiz belli değil

2- Devlette israfa son vereceksin. 'İsraf yapana hesabını soracağım' diyeceksin.

-Bana diyor ki 'bir sorun bakalım helal nedir haram nedir biliyor mu' diye, gazetecilere diyor. Gayet net. İsraf haramdır.

-Genelge çıkaracaksın benim 13 tane uçağım var bunların 4 'ünden vazgeçiyorum' diyeceksin.

3- Dövizle kurtuluş savaşı veriyorsan dolarla verdiğin her yerin tamamını Türk Lirasına çeviriyorum diyeceksin. İtiraz edenler olursa bu kardeşin yanında olacak hiç korkma, çekinme. 'Ben Türkiye Cumhuriyet parasına güven duyulmasını istiyorum' diyeceksin.

4- Adaletsizliklerden kaçınacaksın. Ben bu ülkede adalete karşı çıkan karşısında beni bulacak. Gereğini yapacağım diyeceksin. O zaman anlayacam ekonomide kurtuluş savaşı vereceğini.

-Adaleti bile darmadağın ettiler. Vatandaşın ödediği vergileri nereye harcadın. Hepsini açıklayacaksın. Ben bileceğim. Neymiş 'ticari sırmış' .

-Devlerin ticari sırrı olur verginin olmaz yeni bir şey mi keşfettin. Adalet soylu bir kavram. 

5- Ekonomide Kurtuluş Savaşı vereceksen devleti soyanları rüşvet alanları ayıracaksın. O zaman  hepimiz destek vereceğiz. Bunu yapman samimi olman için.

-Şu ayda 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi kim?

-'Rüşvetçiyi barındırmayacağım' diyeceksin. Bu 5 maddeye vicdanı olan herkes hangi kimlikten olurs olsun 'şurası yanlıştır' diyemez. Ben bunları ülkemi sevdiğim için söyledim Erdoğan'ı sevdiğim için değil. 

-Beka sorunu dedi, dış güçler dedi. 'Biz şaha kalktık Almanya perişan' dediler. Allah'tan orada çalışan vatandaşlarımız var biz onlardan gerçekleri öğreniyoruz.

-Devletin en saygın kurumunu meze yaptın. Hani asgari vesayet. 

-Damadının söylediği bir söz onların kulağına küpe olmuş 'Erdoğan aya 4 şeritli yol yapacağım dese inanırız' yemezler artık onu.

FİTİL FİTİL BURNUNUZDAN GETİRECEĞİM

-BAE Prensini kırmızı halılar serildi, marşlar okundu. Düne kadar o adamlara şerefsiz diyorlardı.
Buradan Erdoğan'a söylüyorum ordunun HAVELSAN'ına, ROKETSAN'ını, ASELSAN'ını satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar